Welke keuzes in jouw leven maak je eigenlijk bewust zelf?

Is dat een vraag waar jij wel eens bij stilstaat?

Van alles wat jij doet, denkt, zegt, of juist niet, hoeveel komt daarvan uit jou zelf?
Onderzoek heeft uitgewezen dat we gewoontedieren zijn. We doen wat we doen, omdat we dat altijd al deden. 😉 Maar het gaat verder en het komt van dieper: we doen wat we doen (en dat geldt ook voor denken en zeggen en noem er nog maar een paar) omdat ons dat is vóórgedaan.
Onze ouders deden het, onze grootouders deden het, onze omgeving heeft het ons voorgedaan en daarom doen wij het na.

Als je daar helemaal happy mee bent of van wordt, is er natuurlijk geen vuiltje aan de lucht. Maar ben je dat? En kijk eens om je heen. Hoe veel mensen zijn er eigenljk helemaal happy met de keuzes die ze maken, omdat anderen vóór hen dat deden?

Als ik voor mezelf spreek, dan was het een hele kluif om patronen te doorbreken. Niet omdat ik het niet anders wilde doen, of me anders wilde voelen, maar omdat ik me bewust was, dat veranderingen in mij zouden betekenen, dat ook mijn omgeving zou veranderen. Dat de reactie van mijn omgeving op mij zou veranderen. En dat maakt het lastig, want je weet wat je hebt, maar je weet niet wat je krijgt.
En dan nog. Na al mijn jaren van mezelf onder de loep nemen, heb ik ontdekt dat ik bewust wel iets anders kan willen, maar dat er onbewust een reden is voor mijn gedrag waardoor ik niet zomaar anders kán, alleen omdat ik dat besluit.
Met dat gegeven ben ik zeker het laatste jaar bezig geweest. Ik ben me aardig bewust van de werking van de natuurkundige wetten. Alles is energie, energie heeft een frequentie en als je veranderingen wilt dan is het veranderen van de frequentie het meest doeltreffende en effectieve om die verandering ook te laten voortduren. Vandaar mijn passie voor EFT omdat je daarmee zeer effectief je frequentie kunt veranderen (verhogen).

Maar ga dan weer eens terug naar de beginvraag: welke keuzes maak je bewust? Van jongs af aan, al vanaf dat je in je moeders buik zat, werd je blootgesteld aan de overtuigingen van anderen. Je ouders. Via hen je voorouders. De overtuigingen die onderdeel zijn van het land waar je woont en dus de heersende cultuur. En dat gaat héél ver terug. Het merendeel van onze overtuigingen herkennen we niet eens als een overtuiging. Het is gewoon de waarheid!

En juist via al die mensen om ons heen, hebben we ons ‘waarheden’ aan laten leunen, die enorm in ons nadeel werken. Ik denk van vooral aan ‘waarheden’ beter gezegd beperkende overtuigingen over hóe we kunnen krijgen wat we willen. Over hoe we ons moeten gedragen. Over wat er van ons verwacht wordt. Over ziek en gezond zijn en eventueel beter worden. Want dáár zit een enorme hoop on-zin bij!
Maar ja, dat kan ik makkelijk zeggen. Daarmee weet jij het nog niet.

Ik heb het al vaker geschreven: als ik iets las of hoorde wat niet paste bij mijn overtuigingen, maar wél iets positiefs zou toevoegen aan mijn leven als het wáár zou zijn, dan ging ik het gewoon uitproberen. Dat heb ik zo veel jaar geleden ook met EFT gedaan. Net als met die Wet van Aantrekking trouwens. En, oh boy! heeft dát wat opgeleverd!!! En… wat heeft het veel veranderd in mijn leven!
De grootste eye-opener was door de jaren heen te ontdekken met hóe veel onzin overtuigingen ik opgezadeld was, waar ik me tot dan niet van bewust was geweest. Maar die overtuigingen bepaalden wél mijn ervaringen!

Juist daardoor werd ik me steeds bewuster dat het onze overtuigingen zijn, van waaruit we allemaal zelf, ieder voor zich, ons leven vorm geven. En als je wezenlijke veranderingen wilt, het loskoppelen van onzin overtuigingen de simpelste manier zou zijn. Tevens sudderde er steeds meer in mij iets van “dit moet eenvoudiger kunnen. Per slot van rekening gaat het om die overtuigingen. Ook die van verre voorouders. En van het merendeel zijn we ons niet eens bewust!”

En in dat proces kon ik afgelopen week een verschuiving maken. Allereerst een verschuiving in mij, waardoor er ineens andere affirmaties m’n mond uit rollen. Ik heb verbinding kunnen maken met een dieper niveau, waardoor ik ook met behulp van EFT op een dieper niveau in mij en jou kan werken.

Wat kan dat jou opleveren? Als jij te veel keuzes maakt omdat je dat geleerd is. Omdat je je daartoe verplicht voelt. Omdat je bang bent voor gevolgen als je dat niet doet. Omdat je de goedkeuring van je omgeving nodig hebt, of aardig gevonden wilt worden, zonder dat je in de gaten hebt dat dat is, omdat je jezelf niet aardig genoeg vindt, dan kan ik je helpen om rechtstreeks op die onzin overtuigingen te werken.

Dan zul je je anders gaan voelen en van daaruit zul je andere keuzes kunnen maken. En deze keer zullen het JOUW keuzes zijn.

Via Facebook kun je de kortingsbon vinden voor 25% op je eerste (skype)sessie in de maand juli!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *