Helen zonder ‘pijn’

Eén van de uitspraken van Gary Craig, grondlegger van EFT, heeft mij altijd enorm aangesproken: “EFT should not be done by you, but through you.” Vrij vertaald: “jij zou niet degene moeten zijn die EFT toepast, maar degene die EFT toelaat.” In andere woorden, de intuïtie zou de leiding ‘moeten’ hebben.
Dat is in ieder geval altijd mijn streven geweest en volgens mij ben ik daar tot nu toe aardig in geslaagd, maar alles blijft natuurlijk altijd in ontwikkeling en ik dus ook!
Omdat mét EFT tegelijkertijd de Wet van Aantrekking mijn leven binnenkwam en dat, wat mij betreft, vanaf dag één een gouden combinatie was, heb ik die twee in mijn ‘werk’ verweven. De achterliggende gedachte van de Wet van Aantrekking, “alleen wat van gelijke trilling is, kan bij elkaar komen,’ is de leidraad en EFT het gereedschap. Ik volg dus niet primair de regels, maar de ingevingen. Die komen vanuit de afstemming op mijn cliënt en alleen dan kan ik er zeker van zijn –vanuit mijn overtuigingen en dus ervaringen- dat mijn cliënt maatwerk krijgt.

In tegenstelling tot wat vrijwel ieder mens –zeker in de westerse wereld- meekrijgt, dat er ‘loon naar werken’ is en dat er “gain is in pain,” zien we bij de wet van aantrekking het tegenovergestelde: alles volgt de wet van de minste weerstand en “there’s NO gain in pain!!!”

Die laatste gedachte, in combinatie met hoe ik met EFT werk, vlindert al zeker een jaar door mijn systeem heen. “Zou er een manier zijn om EFT in te zetten op een niveau vóór waar de pijn begon, om deze over te kunnen slaan? Kunnen we helen, zónder naar onze trauma’s te hoeven gaan?”
En een paar weken geleden viel er heel veel van op z’n plek. Kennelijk zijn de vlindertjes geland. 😉

Juist in de recente jaren slaagt de wetenschap, de kwantumfysica, er steeds beter in, om te bewijzen hóe onze wereld, onze ‘werkelijkheid’ ontstaan is en evolueert. Door onze overtuigingen. Door onze fantasie. Door onze verwachtingen. Door onze aandacht! Wij hebben de wereld en alles erin met onze gedachten vorm gegeven.

Maar dan gaat het niet alleen om de aandacht die wij er bewust aan geven, maar ook de aandacht die wij er aan geven vanuit ons overgeërfde materiaal. Vanuit honderden, zo niet duizenden jaren aan collectief geheugen. Aandacht die niet eens als aandacht voélt. Wat leidt tot gedrag waarvan we niet eens weten wat de oorsprong is. Gewoon omdat het gewoon is.

En met dát geheugen maak ik nu contact. Op dat niveau vinden dus ook de veranderingen plaats. Zo diep, dat ik en diegenen met wie ik nu al op die manier gewerkt heb, niet eens kunnen waarnemen wat er verandert. Waar we het wél aan kunnen merken is aan de veranderingen in ons, waardoor we anders met dingen omgaan én de veranderingen in de mensen en de interactie om ons heen. Zónder een centje pijn!

Wil jij ook serieuze veranderingen, wil je er wél dagelijks wat tijd in stoppen en spreekt het je aan om daarbij niet je verleden door te hoeven spitten? Neem dan NU contact met mij op en dan gaan we samen kijken hoe we dat voor jou het beste vorm kunnen geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *