Mannen en vrouwen: leren van, met en aan elkaar.

Veel beweging de laatste dagen op de (social) media ten aanzien van (o.a.) gedrag van mannen en vrouwen naar elkaar.
Erg diep ben ik daar niet in gedoken, maar omdat het héél erg dicht komt bij een bewustwordingskans die ik een aantal jaren geleden kreeg, voelde het logisch om hier nu wat extra aandacht aan te geven.

Jaren geleden tijdens interactie met een vriendin maakte zij, bij wijze van grap, de opmerking “en dat is jouw schuld!” Daarop reageerde ik met “natuurlijk is het mijn schuld. Alles is altijd mijn schuld.” Ook bij wijze van grap, maar er was een tijd waarop dat voor mij wél zo voelde. En op de één of andere manier bleef dit in mij rondzingen.
Tot een nacht, weken later, de gedachte in mij naar boven kwam dat dat gevoel van ‘schuld’ terug te vinden was in alle vrouwen. En vervolgens dat dat terugging naar Eva in het paradijs. Toen buitelden de dominosteentjes in m’n systeem op z’n plek.
Vanuit mijn beeld van dat “alles is energie” en “alles is met elkaar verbonden” zag ik ineens grote delen van het hoe en waarom van interactie tussen mannen en vrouwen. Tussen vrouwen en vrouwen en wauw! Hóe logisch voelde het ineens. Ook al had ik het nog niet allemaal onder woorden.

Waar het in grote lijnen om gaat is, dat er héél veel in ons collectief geheugen is opgeslagen, wat onderdeel is van ieders ‘blauwdruk’ van waaruit we handelen, zonder te weten wat ons drijft. In m’n hart geloof ik nog steeds dat geen enkele man er bewust voor kiest om negatief, denigrerend, kwetsend of fysiek agressief gedrag tégen een/zijn vrouw aan de dag te leggen. Er zit iets onder. Datzelfde geldt voor vrouwen die manipulatief (en de rest) zijn naar mannen. En dat ‘iets’ zit zó diep, dat we er niet bij kunnen. Niét met ons denken. Als dat ‘iets’ dan getriggerd wordt, gaan we doen en van dat doen wordt maar al te vaak niemand beter. En wordt de stapel ‘iets’ alleen maar hoger.

Na alles een aantal weken te hebben laten zakken, was er weer genoeg rust om eens te gaan zitten voor al die inzichten om ze in EFT affirmaties te vatten. Daar zijn onder andere een affirmatie voor vrouwen én een voor mannen uitgerold. M’n vingers werden voor een groot deel gestuurd en wat er uit rolde, voelde schokkend, herkenbaar, pijnlijk, maar bracht ook begrip en dankbaarheid. Diegenen die hier écht verandering in zouden willen, zouden iets in beweging kunnen brengen met die affirmaties.
Die voor vrouwen is te vinden op mijn Youtube kanaal (Echt Well).
Verder heb ik ze, met nog een paar andere affirmaties, die te maken hebben met collectief geheugen en conditionering, op de downloadpagina van mijn website geplaatst. Bedenk je daarbij wél, dat het er niet om gaat wat jij nú denkt of doet of vindt, maar wat ooit waarheid was voor je voorouders. Dáár wordt aan gewerkt met deze affirmaties.

Als jij een bepaalde frequentie uitzendt, gebaseerd op overtuigingen die voor jouw voorouders waarheid waren, dan zal het universum je ervaringen geven die die overtuiging bevestigen.
Met wat ik door bovenstaande ervaring én het EFT-en met die affirmaties heb ervaren is, dat dit een prachtige manier is om moeite-loos de frequentie te veranderen en daarbij de ervaringen. Me te bevrijden van een schuld-gevoel waarvan ik niet eens wist dat ik er mee rondliep. En dát luchtte op! J

2 gedachten over “Mannen en vrouwen: leren van, met en aan elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *