Vrijheid

Bezongen en beschreven. Door iedereen weer anders beleefd. Maar zou er een ‘vrijheid’ zijn die voor iedereen kan gelden? Een soort “Universele Vrijheid?”

Vaak hoor ik mensen zeggen, dat vrijheid te maken heeft met het alleen zijn, niet in een relatie zijn. Zodat ze kunnen doen en laten wat ze willen, zonder verantwoording af te hoeven leggen, of strijd te hoeven leveren. Zonder rekening te hoeven houden met een ander.

Maar ja, als je dan weet hoe die Wet van Aantrekking werkt…… die ander is ook gewoon alleen maar zichzelf of wie hij/zij zichzelf toestaat te zijn en wat je kunt zién van die ander is alleen wat matcht met jouw overtuigingen. Misschien moeilijk voor te stellen, maar als je je bedenkt dat twee mensen één en dezelfde persoon totaal anders kunnen ervaren, dan wordt het misschien wat duidelijker dat de ‘kijker’ een grote –zo niet hoofd-rol speelt in hoe iemand ervaren wordt.

Dat is de reden dat ik vrijheid ervaar als iets innerlijks. Iets dat niets te maken heeft met wie dan ook om je heen. Vrijheid om te Zijn. Zélfs de vrijheid om wát dan ook om je heen te zién zoals jij dat wilt. Zodat jij je er goed bij kunt voelen. En dat kun je op geen enkele manier beter ontdekken dan in relaties. Hoe closer, des te beter. Want hoe dichter iemand bij je staat, des te makkelijker kan die persoon je ‘raken.’ Je bewust maken van wat jou ervan weerhoudt om jezelf te zijn. Vrij te zijn.

Ook vrijheid is iets wat je voelt en jij alleen weet wat je voelt en bepaalt wat je voelt. 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *