Tegen

Op Facebook kwam ik een post tegen “de dag tegen pesten.”
De aandacht ligt dus op het pesten, op wat men niét wil. Wet van Aantrekking: wat je aandacht geeft, dat houd je in stand, of daar krijg je meer van.
Al die andere tientalle, honderden(?) acties TEGEN wat-dan-ook hebben zodanig (weinig/onbevredigend) resultaat opgeleverd, dat er bij sommige mensen een lampje is gaan branden. Maar daar kunnen nog veel meer mensen bij!
Alleen al het verleggen van je focus zou een positieve bijdrage kunnen leveren: “de dag vóór verdraagzaamheid” zou een goede insteek zijn.
En als je alleen al het verschil voelt bij het uitspreken van het éne statement en het andere, dan kun je zelf waarnemen welke beter voelt!
We kunnen –tig redenen bedenken waarom we zo goed zijn in het focussen op waar we tegen zijn, maar daar schieten we niks mee op. Bewust zijn dát het zo is, dat het niet oplevert wat we willen en dat het anders kan, is aandacht waar we meer aan hebben.
Waar ben je vóór? Waar word je blij van en wil je meer van? Geef dat alle aandacht die je kunt. En dat hoeft niet op te houden bij je eigen leventje. Hetzelfde geldt voor de wensen die we met de hele mensheid hebben. Iedere gedachte is energie, dus als er meer energie gericht wordt op waar we met ons allen naartoe willen, die dan weggehaald wordt bij waar we tegen zijn, dan kunnen positieve veranderingen sneller plaatsvinden en kunnen we er zelf wellicht ook nog van meegenieten.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *