’t is maar nét wat je aandacht geeft

Zoals velen, ben ook ik op vakantie geweest en hoe kort’ ie ook was, hij bood weer een schat aan cadeautjes. 😉

Over het belangrijkste ‘cadeautje’ ben ik kort, wánt: wat je aandacht geeft, daar krijg je meer van. Om jou als lezer er een beeld van te laten krijgen, ontkom ik er echter niet aan om het te benoemen.
Op de vijfde dag van onze 7 daagse vakantie kwamen we bij de auto aan die een ingeslagen ruit had en waar al onze bezittingen uitgehaald waren. En dán komt het er uiteraard op aan wat je doet met zo’n gebeurtenis. Welke frequentie in mij (ons) dit creëerde, daar heb ik wel een idee van. Inmiddels ben ik gelukkig aardig blij met mij, dus hoefde er van enige boosheid of frustratie daarover geen sprake te zijn.

Maar dan. Einde van de middag, de temp. in de auto gaf 47 graden aan. Van boodschappen doen om te eten enzo, kon even geen sprake van zijn, de telefoon met tom tom was leeg en de oplader kapot. Dus in een stad met veel éénrichtingverkeer moesten we het hebben van aanwijzingen van bewoners om bij politie te komen. Dat lukte na 3 uur. In die tijd had de honger, vermoeidheid en hitte toch wel geresulteerd in stress, dus bij de politie liep het niet zoals ik weet dat het kan gaan.

Op enig moment heb ik pas op de plaats gemaakt. Me eens even eraan herinnerd dat ik mijn ervaringen creëer en dat ik dus kan bepalen hoe het verdere verloop zal zijn. Bovenaan m’n lijstje stond dat dit een heerlijke vakantie was en zou blijven en dat we alles wat kwam als ‘weer eens een nieuwe ervaring” zouden gaan beleven. Vóór alles ontspannen en blijven genieten.
Bij de camping kregen we alle hulp, tijd en medewerking die we ons konden wensen. ’s Avonds het bezoek van de volgende dag aan de politie goed gevisualiseerd en uiteraard werden we getrakteerd op de meest vlotte, positieve en gezellige mensen en stonden we in ‘no time’ weer buiten mét de benodigde aangifte!
Bij de ruitenspecialist kregen we een super tijdelijke vervanging van de ruit en ook dat ging sneller dan aangegeven, waardoor de rest van de tijd en de rit naar huis geen verder nadeel ondervonden.

Hoe ‘jammer’ het ook is, dat veel van onze bezittingen, buiten onze medewerking, van eigenaar gewisseld hebben en dat alle vakantieaankopen en cadeautjes voor het thuisfront niet mee naar Nederland kwamen, heb ik een heerlijke vakantie gehad waar ik met een heel blij gevoel aan terugdenk. Gewoon omdat ik daar voor kies!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

4 gedachten over “’t is maar nét wat je aandacht geeft

 1. André

  Knap werk, respect … we zouden denk ik allemaal willen dat het bij ons ook zo zou verlopen, bij zulke vervelende gebeurtenissen ;-))

  Groet,

  André

  1. Hetty van der Well Bericht auteur

   Geloof me, er zijn ook momenten dat ik zélf zou willen dat ik het kon. 😉 Het ene moment lukt het beter dan het andere, maar ik ben absoluut blij, dat ik deze ervaring weer rijker ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *