De logica van het Leven

“ALLES begint bij jeZelf.” De gouden woorden die ik zo’n 30 jaar geleden te horen kreeg en die de leidraad van mijn Leven vanaf dat moment zijn geweest.
Toen was ik zo onzeker als iemand maar zijn kan. Totaal geen vertrouwen in meZelf en als ik eens hardop uitsprak wat ik ervaarde, dan was er altijd wel iemand die me vertelde dat ik me vergiste en uiteraard kreeg die persoon dan gelijk van mij. 😉
Gelukkig voor mij, was mijn honger naar begrijpen schier onverzadigbaar, dus ik las alles wat los en vast zat, praatte met wie er maar op m’n pad kwam en die me –weet ik nu- dichter bij mijn Innerlijk Weten kon brengen.
Want van binnen weten we het allemaal. Of je er bij komt, hangt misschien af van je verlangen, de ‘noodzaak’, maar misschien nog het meest van je bereidheid om alles wat je denkt te weten in twijfel te trekken.

Van die onzekerheid is weinig over. (Zelf)vertrouwen in overvloed. Maar wat ik eigenlijk misschien wel het meeste koester is, dat ik alles nu als zo logisch ervaar. Het Leven is eigenlijk hartstikke logisch!
En tegelijkertijd niet uit te leggen. Nét een spinneweb, zo is alles met elkaar verweven. Dus het één onder woorden brengen, zonder het ander erbij te betrekken, geeft al een scheef/incompleet beeld. Én….. ‘words don’t teach.’

Zoals ik het ervaar komt mijn (zelf)vertrouwen misschien nog wel het meest voort uit dat inzicht hoe logisch het Leven is. ALLES is Wet van Aantrekking. Ik ben energie. Mijn frequentie bepaalt mijn ervaringen. Hoge frequentie -> positieve ervaringen, lage frequentie -> ‘negatieve’ ervaringen (bewust tussen aanhalingsteken, want ‘negatief’ is niks anders dan een label voor iets wat we liever niet hebben). Dus….. ik hoef alleen maar mijn energiefrequentie te ‘managen’ en die Wet van Aantrekking doet de rest. Dat lukt over het algemeen vrij aardig, maar zoals mijn vorige blog duidelijk maakt, kunnen diverse frequenties er tegelijkertijd zijn.

Wil jij ook vertrouwen? In jeZelf, in het Leven. Als je dat uitstraalt, dan zal de Wet van Aantrekking de hulp en’of info die bij jou past in je Leven brengen. Zo logisch is het Leven.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *