Oordelen

Door alle recente gebeurtenissen, werd er onlangs ook op LinkedIn een discussie gestart over pesten en daar werd gretig op gereageerd. Ik was er één van. Soms reageer ik wel eens en regelmatig word me dat niet in dank afgenomen door mensen die dat Wet van Aantrekking verhaal van mij niet aantrekkelijk vinden. Uiteraard ook helemaal oké.

Iedereen had wel een idee of voorstel hoe dat pesten op te lossen en meestal kwamen de pesters er niet genadig vanaf.

Ik heb daar even over lopen ‘sudderen’ en er kwam een herinnering boven. Lang geleden, toen ik net bewust koos voor wat ik via de media in mijn Leven toeliet aan informatie om mijn energiefrequentie te bewaken, kwam juist via een achterdeur iemand privé mijn Leven binnen waardoor die frequentie op z’n grondvesten stond te schudden. Het raakte me ENORM! In eerste instantie had ik heel erg met die persoon te doen. Ik had het nog niet op die manier onder woorden, maar het concept van “een mens is net een koektrommel, als er bitterkoekjes inzitten, kan hij geen stroopwafels uitdelen” was ik me zeer zeker bewust.

Na een flink gevecht met mezelf realiseerde ik me ineens iets heel anders: ook in die privé situatie kon ik zelf kiezen wat ik wilde laten binnenkomen en…. voor mij het allerbelangrijkste: ik kreeg de kans om mij dit bewust te worden juíst doordat die persoon de keuzes maakte die hij maakte.

Keuzes die in eerste instantie mijn medeleven en misschien zelfs medelijden hadden opgewekt, bleken de verpakking van een enorm cadeau van bewustwording voor mij. Daardoor voelde ik ineens hoe buitensporig arrogant het van mijn kant was, om die keuzes te veroordelen als zielig of meelijwekkend. Wie ben ik om te bepalen wat goed is voor een ander? Wie ben ik om een oordeel te hebben over hoe een ander in het Leven staat? Waarom zou mijn manier beter zijn dan die van een ander, alleen maar omdat die werkt voor mij?

Juist doordat iedereen zijn eigen keuzes maakt en de Wet van Aantrekking de rest regelt, kunnen we onszelf tegenkomen door de mensen en situaties die we ontmoeten.

Als we iemand en diens gedrag begrijpen dan is het makkelijk om er een positief oordeel (niettemin een oordeel) over te hebben, maar het zijn juist de mensen waar we geen snars van snappen, waardoor we zelf meestal kansen krijgen om meer inzicht in onszelf te krijgen.

Oordelen over een ander getuigt misschien nog wel het meeste van een gebrek aan inlevingsvermogen en nét als al het andere begint ook dat bij jeZelf!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *