Kijk weer eens door de ogen van een kind

Ik doe er al heel lang vrij weinig mee, maar heb er genoeg mee te maken gehad om te weten dat er in de bijbel heel zinnige dingen staan. Vaak is het de interpretatie waar het spaak loopt. Zo staat er ook iets in als “geloven als een kind.”

Op legio plaatsen in mijn blogs kun je terugvinden dat ik aangeef dat we ‘het’ als kind wisten. Hoe ‘het’ werkt. Dat je eigenlijk alleen maar van blijzijn je prioriteit hoeft te maken, te luisteren naar je emoties, gáán voor de goedvoelende emoties, luisteren naar de inspiratie en dat dán de Wet van Aantrekking voor de rest zorgt. En even voor de goede orde: dit is het hoofdthema in iedere sessie die ik heb, met gewenst effect. Dus niet alleen theorie, maar ook praktijk!

Door een aantal recente sessies, vást in combinatie met waar ik nu zélf mee bezig ben, kwam ik wat dichter bij dat gevoel en ben ik daar bewust eens lekker ingedoken. Hoe het voelt om zo’n heerlijk, blij, zorgeloos kind te zijn, dat twijfelloos vertrouwt dat wat het nodig heeft, komt. Ik werd er spontaan zó blij van. Zo simpel is het dus.

Nou ja….simpel. Tussen dat je dat blije, zorgeloze kind was en nu, heb je vast genoeg gehoord en gezien van de mensen om je heen, om je niet meer glashelder te kunnen herinneren hoe blij, zorgeloos en vol vertrouwen verwachtend je was. Maar toch, het weten van dat kind zit nog steeds in je, dus is nog steeds bereikbaar.

Alle flauwekul van “loon naar werken,” “arbeid adelt,” “ledigheid is des duivels oorkussen” en wat nog meer, is in strijd met de universele wetmatigheden. We hebben zulk soort ‘waarheden’ zo vaak gehoord, dat we daar in zijn gaan geloven en dus gaat het zo in ons leven. Simpelweg omdat de WvA ervoor zorgt dat onze ervaringen overeenstemmen met onze overtuigingen. En er is natuurlijk helemaal niks mis met ‘hard’ werken. Als je er blij van wordt. Waar het om gaat is, dat je in dezelfde tijd, met dezelfde actie méér voor elkaar krijgt, als je blij bent vóór je daaraan begint. En als je dan ook nog eens twijfelloos verwacht dat je voor elkaar krijgt wat je wilt….. dan kan ‘het’ héél leuk worden.
En ben je als een kind zo blij!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

3 gedachten over “Kijk weer eens door de ogen van een kind

 1. Kim

  Leuk! Ik gebruik dat in de vorm van mindfulness, verbaas en verwonder je zoals je dat deed als kind. Geniet van de schoonheid van de natuur, kleine simpele mooie dingen die het leven te bieden heeft en geniet daar intens van. Therapie die ik gekregen heb in Schotland en dat heeft mijn wereld echt beautiful gemaakt. Vaak zijn we in de gewoon-doen-modus en genieten we niet echt van wat we doen, zien, voelen, eten. Sinds ik mindfulness toepas is er een prachtige wereld voor me open gegaan. x

  1. Karin

   Wat een mooi blog Hetty,
   Ik ben ook even terug gegaan naar de tijd dat ik een klein zorgeloos kind was. Hoe ik kon genieten van het spelen. Dat ik zomaar de prinses was die in het kasteel woonde dat ik zelf aan het bouwen was met mijn houten blokken. Ik kon klimmen in de mooiste en grootste boom van de wereld die ik aan het tekenen was.
   De kleinste beestjes in het bos trokken mijn aandacht. Ik stond te dansen in de plassen water als het regende. Ik zag in elke wolk een mooi figuur.
   En ik ervaar dat het maar één gedachte ver is om weer in het blije gevoel te kruipen van dat kleine meisje.
   Karin.

 2. hans warmenhoven

  helder verhaal Hetty. dit is ook waar jij erg goed in bent. het vraagt wel wat om weer helemaal terug te gaan. ik heb er foto’s bij gepakt van toen, die laten de tijd zien en welk mannetje is was. blij en ondeugend en dat zit er nog steeds in en komt er ook uit ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *