Je hoeft je alleen maar (dan wél vanuit je hart) met JOU(w welzijn) bezig te houden

Kan het zelfzuchtiger (in tegenstelling tot ‘egoistisch’ verwijst dit naar ‘zelf’ in plaats van naar ‘ego’)? Een flink aantal jaren geleden, zou ik daarop waarschijnlijk ‘nee’ gezegd hebben. Vanuit hoe ik het nu beleef, zou ik willen, dat ik er beter in was.

Onlangs had ik hier weer een mooi gesprek over, waardoor ik weer geconfronteerd werd met “words don’t teach.”
Wat voor mij nu logisch is, was dat tien jaar geleden ook nog niet, dus waarom kan het dan voor anderen nu ook (nog) niet logisch zijn?

Wat je in de wereld ziet is 100% een afspiegeling van jouw binnenwereld. Ik had daar ooit een prachtig gesprek over met een meisje van 11. Ze was helemaal ‘gevallen’ voor EFT en heel gretig naar de Wet van Aantrekking. Dat kwam voornamelijk omdat ze zeer reglmatig werd gepest door haar broer. Door haar ‘werken’ met mij veranderde ze, waardoor voor hem de lol van het pesten af was.
Ik vroeg haar of ze in de klas misschien iemand wist waar zij een hekel aan had. Die was er! Daarna vroeg ik of die jongen ook een beste vriend had. Die was er ook!! Door haar bereidheid en openheid kon het kwartje vallen: het was één en dezelfde jongen, het enige verschil was de manier waarop zij en zijn beste vriendje die jongen zagen. En dat had alles te maken met hun eigen binnenwereld.
Als zij meer waarde en belang zou hechten aan zichzelf-goed-voelen –wat ze niét deed als ze naar die jongen keek, zoáls ze dat deed- dan zou ze kunnen zoeken naar kwaliteiten in die jongen en hem anders kunnen zien. Óf, haar aandacht verplaatsen.

Járen geleden keek ik nog televisie, journaal en actualiteiten. En las ik af en toe een krant. We weten allemaal dat je daar meestal niet vrolijk van wordt en dat is precies de reden dat ik er ook al jaren geleden mee gestopt ben. Ik ben zelfzuchtiger geworden. Me goed voelen heeft de hoogste prioriteit gekregen en ook al lukt het me niet altijd, het streven blijft.
Om twee redenen: als ik me goed voel, ben ik blij en als ik blij ben, worden anderen blijer als ze om mij heen zijn. En dan is het cirkeltje weer rond.

Als iedereen zijn eigen emotionele welzijn als hoogste prioriteit zou hebben, dan waren er geen wantoestanden, oorlogen, rechtzaken en geschillen. Die ontstaan vanuit gebrek, angst, verwijt en weet ik veel wat nog meer aan ‘negatieve’ emoties. Die alleen maar kunnen ontstaan als je in plaats van in je hart, in je hoofd ‘zit.’
Keer op keer heb ik het bij mezelf én bij cliënten zien gebeuren: heel je eigen pijn. Bevrijd jezelf van beperkende overtuigingen. Dan zal je kijk op jezelf, je kijk op de wereld én jouw aandeel in die wereld enorm veranderen. Dan kun je je eigen waarde zien, je verbondenheid zien, van binnen steeds beter voelen dat alles goed is zoals het is en dat wat buiten jou speelt, niets met jou te maken heeft.

En heb daar vóór al zo veel mogelijk plezier in!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *