De symboliek van het internet

Vanmorgen werd ik gebeld door een bloglezer. Al googelend had hij uitgevonden dat hij via via, ook te vinden was op mijn site. Of ik er van op de hoogte was dat dat gebeurde.
Dat triggerde in mij direct een hoop tegenstrijdige emoties en gedachten (eigenlijk in omgekeerde volgorde, want je denkt iets en die gedachte roept een emotie op).

Een aantal maanden terug was ik onverwacht met mijn dochter in het ziekenhuis. Tripjes naar de dokter zijn al een zeldzaamheid, naar het ziekenhuis was voor haar de 1e keer na 15 jaar.
Bij de balie gaf ze haar naam en geboortedatum op en abracadabra rolde daar haar hele doopceel uit de computer.
Eerlijk, ik werd er helemaal griezelig van. Ik ben me bewust dat ik een hele rare mix ben van openheid en privacy en waar die lijn loopt, weet ik zelf ook niet altijd. Ik wil heel graag delen, maar bepaal het liefste zelf wat ik deel. En met het www is dat een gepasseerd station.

Maar ergens van griezelen, voelt niet goed, dus ter plekke in dat ziekenhuis ging ik op zoek naar een ander gezichtspunt.

Wet van Aantrekking. Alles is energie. Alleen gelijksoortige energiën komen bij elkaar en wat je aandacht geeft, groeit. Iedere gedachte, iedere emotie, alles wat gevoeld en beleefd wordt, gaat het Universum in en dwarrelt daar eindeloos rond.
Dus eigenlijk is het www de materialisatie van die Wet van Aantrekking. Alles wat je op het internet plaatst, is daar en blijft daar. Als je iets positiefs plaatst op een plek die voor jou positief voelt, dan zullen alleen mensen met een gelijksoortige positieve energie de mogelijkheid hebben om jouw post tegen te komen. En uiteraard het omgekeerde. “Soort zoekt soort“ en ‘zoekt en gij zult vinden.”
Toen ik het op die manier kon zien, voelde het ineens een stuk positiever en verdween m’n weerzin.

Ik kom genoeg momenten tegen, dat ik weer richting dat griezelgevoel ga, maar als ik dan m’n focus verleg en die symboliek van het internet ga voelen vanuit m’n hart, dan kan ik eigenlijk alleen maar vol bewondering zijn hóe groot de overeenkomsten zijn.

We zijn allemaal met elkaar verbonden door onzichtbare energie. De werking van het internet maakt het op een heel bijzondere manier eigenlijk een beetje zichtbaar, want het heeft de mogelijkheid om ieder mens met ieder anders mens op deze mooie planeet met elkaar in verbinding te brengen.

Dank je well, bloglezer, voor jouw inspirerende input!! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *