Fout

Iemand vroeg me onlangs of ik, vanuit mijn inzicht in de Wet van Aantrekking, ergens van kon zien wat er fout ging.

Er gaat niets fout. Er gaat nooit iets fout. Er is alleen maar Wet van Aantrekking.

Fout is sowieso een zeer rekbaar begrip. Wat de één fout vindt, is voor de ander heel oké. Daar zijn hele oorlogen uit voortgekomen.

Als je zonder lading om je heen kunt kijken en gewoon kunt waarnemen, dan IS alles alleen maar. Pas op het moment dat je je ‘bovenkamer’ inschakelt en een oordeel hangt aan wat IS, zeker als dat een negatief oordeel is, dan begint de trammelant.

Inzicht in de werking van die Wet van Aantrekking maakt duidelijk dat iedereen gewoon doet wat hij doet, met maar één motief: zich goed/beter voelen. En om maar eens een heikel voorbeeld te noemen, daar komt ook pesten vandaan. Een pester heeft een laag zelfbeeld. Voelt zich minderwaardiger dan anderen en uit dat op een agressieve manier. Ik verwoord dat wel eens als ‘een in een meerderwaardigheidscomplex omgezet minderwaardigheidscomplex’. Het zelfbeeld van de gepeste is vaak niet veel anders. Alleen heeft die een ander overlevingsmechanisme ontwikkeld. Die doet z’n best om niet op te vallen. Geen aandacht op zich te vestigen. Maar ja, daar is dan die Wet van Aantrekking. Hun trilling matcht, dus vinden ze elkaar. Oorlog op kleine schaal.

Voor de pester een manier om zich beter te voelen, want hij heeft het voor elkaar gekregen om iemand anders zich nog rotter te laten voelen dan zichzelf, lost niks op maar kortstondig lucht het op. Voor de gepeste is het een ander verhaal. Zich beter gaan voelen over zichzelf is de oplossing, dan verandert de trilling en daarmee alles om hem heen.  

Van nature weten we dat allemaal. We laten ons er alleen bij wegtrainen door ons aan te passen. Als ik met cliënten werk, dan is eft-en op de overtuigingen zo enorm effectief, dat ik me er nog steeds over kan verwonderen hoe weinig er voor nodig is om weer bij dat Innerlijk Weten te komen, dat alles altijd GOED is! Dan wordt wat eerst ‘fout’ was, een cadeautje om je weer te herinneren wat je vergeten was.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *