Zesde sessie: paniek!Vandaag belooft weer een stevige sessie te worden. Ook nu weet Ilona waar we aan gaan werken. Er is een echo gemaakt en ze krijgt een zoon! GROTE PANIEK! Een zoon…. daar kan ze niks mee.


Allereerst even de emoties in kaart brengen, om daarvandaan terug te kunnen zoeken.

Ze voelt dat haar moeders overtuiging over mannen Ilona’s vertrouwen in mannen zo ongeveer tot nul gereduceerd heeft en dus heeft ze geen idee wat ze met een zoon aan moet. Eigenlijk heeft ze totaal geen vertrouwen in zichzelf, voelt ze na een rondje EFT.

Dan komt ze bij haar relatie. Die is nu nogal traditioneel. Ergens voelt dat voor Ilona niet lekker, maar nu is ze bereid en in staat om te zien wat de relatie zoals deze nu is, haar oplevert. Er is nu geen noodzaak om te werken aan haar gebrek aan zelfvertrouwen t.o.v. de buitenwereld. En ze erkent die angst.

Dan komen de vriendjes van haar moeder in beeld. Die hebben Ilona’s beeld van mannen niet echt goed gedaan.

Ze kan haar wantrouwen naar mannen, haar gebrek aan vertrouwen in zichzelf, haar angst dat ze het Leven niet aan kan en haar schuldgevoel van het tekort schieten naar de zoon in haar buik, heel goed waarnemen en overal EFT-en we op.


Ik zeg altijd dat ik van niemand zó veel over mezelf geleerd heb, dan van mijn kinderen. Ook door m’n werken met kinderen, ben ik gaan zien, hóe wijs kinderen zijn. Met die wijsheid worden ze m.i. geboren en als wij als volwassenen ze nou maar de ruimte geven om zo dicht mogelijk bij zichzelf te mogen blijven en bereid zijn om die wijsheid te zien, dan kunnen wij meer van onze kinderen leren dan omgekeerd. Ik zeg dan ook tegen Ilona dat ze het eerste grote cadeau al van haar zoon gekregen heeft, waardoor dit allemaal naar boven kon komen en geheeld kon worden.

“alhoewel het me frustreert dat ik meer van mijn zoon kan leren dan hij van mij, accepteer ….” 26-> 5

“alhoewel ik nu enorme behoefte heb aan iets zoets, accepteer….”

“alhoewel ik nu even geen idee heb wát ik weg wil snoepen ….. laat ik los/ het is ok”

Voor vandaag vinden we het even genoeg.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *