Vergeet wat je niét wilt!

Ook ik heb geleerd dat ik ‘de realiteit’ onder ogen moest zien. En dat heb ik ook jaren gedaan, waar ik dan vervolgens niet altijd even vrolijk van werd. 😉 Inmiddels weet ik beter. Nog even los van het feit dat ‘de realiteit’ niet eens bestaat! Er zijn net zo veel realiteiten als mensen. Want de realiteit is mijn interpretatie van wat ik zie om me heen en dat geldt dus voor ieder-een.
Het gaat zelfs nog een beetje verder: mijn realiteit is dát deel van een schier oneindig scala aan mogelijkheden, dat in energiefreqentie (Einsteins ‘Alles is energie’) met mij matcht.

Simpel voorbeeld: als ik in een goeie energie zit (vrolijk humeur) en ik vind ergens een plas van een kat in huis, dan ruim ik deze op, maak het schoon en ga verder met wat ik wil. Als ik echter in een minder goeie energie zit, dan kan diezelfde actie gepaard gaan met flink wat gefrustreerde krachttermen en ben ik ook daarna nog even van m’n padje. Het is hetzelfde katteplasje, maar mijn energie maakt het verschil.

Eigenlijk lijkt dit me well een goed beeldend voorbeeld om verder uit te diepen, want het heeft mij zeker nog veel meer duidelijk gemaakt. En daarin heb ik van mijn vier katten veel hulp gekregen.;-)

Er is namelijk een periode geweest, dat ik katteplasjes héél veel negatieve aandacht gaf. En dat héb ik geweten! De Wet van Aantrekking kan alles wat in onze omgeving is benutten om ons bewust te maken van wat wij aandacht geven en in dit geval waren dat dus mijn katten.

Nu lach ik erom, maar gelukkig al weer lang geleden was er een periode dat ik me nog niet om kon keren of een kat zat ergens te plassen: op een tas, in m’n kantoor, de badkamer, verzin het maar…. geen plek in huis was veilig voor ze. Ik heb wat afgepoetst, geveegd, gevloekt en gewanhoopt. En héél veel ge-eft-d. Op al die negatieve emoties, want ik wist dat ik het in stand hield en dat alleen het veranderen van mijn energie ervoor kon zorgen dat het stopte.
Het is me gelukt! Met héél veel focus op alles behalve de katten waar ik blij van werd. Oók op alles van de katten zelf waar ik blij van werd, als daar in mij ruimte voor was.

Als er iets is wat je niet wilt (en uiteraard wilde ik dit niet) dan krijg je nog duidelijker wat je wél wilt. Met vallen en opstaan is het me gelukt. Focus, focus en nog eens focus! Op wat ik WILDE!

Zo hebben we allemaal wel stukjes ‘realiteit’ waar we niet blij van worden. Die we anders willen. Geef dan eerst datgene waar je wél blij van wordt je volle aandacht. Bevrijd jezelf van negatieve emoties, want daarmee krijg je alleen maar méér van wat je niét wilt. Met andere woorden: positieve focus, f o c u s , F O C U S !!!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *