“Relatietherapie”

Ik kan er altijd zó van genieten als er kwartjes vallen, maar sommige kwartjes zijn toch nog nét wat bijzonderder dan andere.
Als mensen bij mij terecht komen en met zichzelf aan de slag gaan, omdat ze meer uit zichzelf en het leven willen halen, dan is het onontkoombaar, dat dat impact gaat hebben op de partnerrelatie als die er is (op iedere relatie, maar daar gaat het nu even niet over). Het is dus ook al meerdere keren voorgevallen dat die relatie dat niet heeft “overleefd.”

Lang geleden heb ik in een Oprah Winfrey show een zeer succesvolle en m.i. integere relatiedeskundige horen zeggen dat iedereen op ieder moment de partner heeft die perfect bij hem/haar past en ik kan me daar helemaal in vinden. Ook ik ga er dan vanuit dat je partner je als geen ander kan raken op de punten waar jij nog meer jeZelf kunt worden, die je zelf niet altijd kunt of wilt zien.

Het kwartje dat onlangs viel was, dat de relaties die het niét overleefden, de relaties waren waarvan degene die bij mij was gekomen, juist dát proces beeindigd had! Die persoon had een paar stappen gezet, maar zag het uiteindelijk –om wat voor legitieme reden dan ook- toch niet zitten om die 100% verantwoording voor zijn/haar eigen Leven te nemen.

De cliënten die wél voor die 100% verantwoordelijkheid wilden gaan, gingen door flink diepe dalen waarbij de “allergie” voor die partner die, vaak zonder dat te weten op al die confronterende knopjes drukte, even zo vaak hoogtij vierde.
Maar iedere keer dat ze, in dit geval met mijn hulp (per slot van rekening mijn cliënten), het ‘cadeautje’ uit konden pakken dat hun partner ze gaf, kon die allergie weer omgezet worden in waardering.
En hoe meer mijn cliënten zichzelf gingen waarderen, blij met zichzelf werden, zelfs oprecht van zichzelf konden gaan houden, hoe beter ook hun relaties werden. Soms zelfs beter dan ooit.

Voor de afwisseling ;-): “ALLES begint bij jeZelf.”
Denk jij dat jouw relatie niet is wat jij wilt dat ‘ie is, door de tekortkomingen van je partner? Heroverweeg die gedachte dan nog maar eens! Zéker als je overweegt om die reden uit die relatie te stappen. Je relatie begint bij de relatie met jeZelf.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *