Maartje

Op 13 maart 2013 had ik een blog geplaatst over Maartje (Cadeau).

De eerste kennismaking tussen mij (als maatje) en haar en mijn besef, wat een cadeau daarin verpakt zat.
Inmiddels zijn we een paar maanden verder en de cadeau’s blijven stromen. Sinds een paar weken is Maartjes mama een ster. De gebeurtenissen daarvóór waren naar mijn idee al een opeenvolging van positieve Wet van Aantrekking cadeautjes, waardoor ik onverwacht mét Maartje nog bij haar moeder was en zij, doordat ze alles haarfijn aanvoelt, nog op haar moeders afscheid voorbereid werd. En wat wás ik ook weer blij met EFT, waardoor de emoties niet met Maartje ‘aan de haal’ gingen. In de allereerste dagen daarna, m.n. tijdens het echte afscheid, werd mij weer heel duidelijk hóeveel wij “verstandige” mensen kunnen leren van mensen met een “verstandelijke beperking.” Wat tijdens al onze interactie klontjesklaar duidelijk is, is dat Maartje in het NU leeft. Nú ben ik blij, nú ben ik verdrietig, nú ben ik boos, nú wil ik alleen gelaten worden, nú wil ik …. noem maar op. En als zij iets wil, wil ze alléén maar dát en is er geen enkele aarzeling in haar systeem (frequentie dus). En die Wet van Aantrekking reageert daarop dús: ze krijgt geleverd!

Ook in de interactie met mensen is het helder hoeveel winst er te behalen is, als je open, eerlijk en spontaan kunt zijn zonder dubbele agenda. Dan kún je ook alleen maar gelijke respons krijgen. Toegegeven, sommige mensen moeten diep in zichzelf duiken en kunnen zich er ongemakkelijk bij voelen, maar dan nog krijgt Maartje wat ze geeft: knuffels, handjes, kusjes enzovoorts. Wet van Aantrekking maakt dat daar geen ontkomen aan is.

Kortom, wat geniet ik van haar en leer ik veel van haar. Ik kijk uit naar de tijd dat ik me die inzichten écht eigen heb gemaakt en mijn verstand (het in strijd met de Wet van Aantrekking aangeleerde gedrag) me nog minder beperkt!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *