Actie, maar eerst emotie

Loon naar werken; ledigheid is des duivels oorkussen; arbeid adelt. En zo zijn er nog wel meer. We krijgen het allemaal met de paplepel ingegoten: je inzet (actie) bepaalt wat je binnenhaalt.
En dan de Wet van Aantrekking. Het gaat niet om de actie maar om de emotie (frequentie). Dus is het niet zozeer de actie die je succes bepaalt, maar hoe je je voelt terwijl je die actie uitvoert.

Ik kan me voorstellen dat ieder van ons er wel ervaring mee heeft. Er is iets dat gedaan moet worden, maar je staat niet te trappelen. Voor je uit schuiven tot het niet meer kan en dan doe je het, soms tegen heug en meug. Vaak genoeg gaat één en ander dan ook niet van een leien dakje. Je komt hindernissen en obstakels tegen. Dingen gaan verkeerd, kapot, je vergeet iets en ga zo maar door.

Hoe anders is het als we iets doen waar we zin in hebben, blij van worden, leuk vinden. Dan ben je gefocust, enthousiast, ziet de details en alles loopt gesmeerd!
Dat kun je ook hebben bij actie die niet je hobby is. Terugkerende ‘verplichte’ activiteiten waar je niet omheen kunt. Simpelweg door éérst aan je emotie te ‘werken’ vóórdat je actie onderneemt.

Als je ergens geen zin in hebt, dan ben je altijd heeeeel blij als je het weer achter de rug hebt. Ken je dat gevoel? De opluchting, je zo veel lichter voelen, blij en opgeruimd!
Als je alvast een voorschot neemt op dát gevoel, desnoods gaat visualiseren hoe de situatie is als je klaar bent en, nogmaals, dat gevoel heel actief maakt in jou, je verheugt op hoe blij je bent als je klaar bent en dán tot actie overgaat…. Moet jij eens kijken hoeveel méér ontspannen en gladjes het dan gaat!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *