Weten en doen is twee. ;-)

Alles is energie. Mijn energie bepaalt mijn ervaringen. Ik kan mijn energie beïnvloeden. Zowel positief als negatief. Expres of “per ongeluk.” Daar heb ik al zó veel ervaringen mee gehad en dan toch……

Oude patronen vervangen door nieuwe is misschien wel het lastigste wat er is. De mens is een gewoontedier en doen wat je doet omdat je dat altijd deed gaat zo ongeveer vanzelf. Wat je deed vervangen voor iets nieuws, omdat je andere resultaten wilt, kan zéér lonend zijn, maar vergt absoluut bewuste focus.

Afgelopen tijd kreeg ik daar weer een paar boeiende voorbeelden van. Van mezelf in samenwerking met die fijne, soms irritante, maar altijd consequente Wet van Aantrekking. 😉

Sinds een paar jaar heb ik een iPhone. Helemaal blij mee, alleen de opstart was, zacht gezegd, nogal moeizaam. Maar dat is al weer lang geleden. Ook al kies ik dan voor een andere provider en voor een upgrade, dat gaat bij genoeg mensen vlekkeloos, dus dat kan ook bij mij. Als ik tenminste dáár mijn aandacht aan geef en niet bij voorbaat al ga stressen en die oude ervaringen weer activeer en dus in mijn NU haal. Dát deed ik dus wéll ;-( En dat heb ik geweten! Héle goeie herinnering dat ik wat ik weet, maar beter in praktijk kan brengen.

Een tijdje terug was ik op een feestje. Allemaal onbekende mensen waarvan ik al wél wist dat ze nogal anders in het Leven staan dan ik. Maar da’s niks nieuws. Ook hier had ik een keus: ik had m’n voorwerk kunnen doen en kunnen visualiseren hoe de sfeer zou zijn, wat een plezier we zouden hebben en hoe leuk de interactie was. Dat heb ik veel vaker gedaan en werkt als een trein. Dus waarom deze keer dan niet??? Laks waarschijnlijk. Te veel op die oude automatische piloot van ‘ik ben benieuwd.’ Ook dát was weer een mooi ‘cadeautje van het Universum.’ Omdat ik besloot geen voorwerk te verrichten, maar af te wachten wat de sfeer zou zijn, gaf ik de andere aanwezigen de ruimte om met hun energie die sfeer te bepalen. Die lag massaal op van-alles-en-nog-wat waar zij niet blij van werden. Het enige wat ik toen nog kon doen, was zo veel mogelijk focussen op de jongsten van het gezelschap, die nog zo lekker dichtbij hun belangrijkste ‘taak’ staan: blij zijn.

Als ik zo “egoïstisch” was geweest om de sfeer te willen ‘domineren,’ dan had ik van tevoren kunnen besluiten om het positieve van al die andere mensen al mijn aandacht te geven. Ook voor hén had dan het feestje waarschijnlijk veel positiever gevoeld.

Nu weet ik dat wéér een beetje helderder. En wil ik het ook weer bewuster doen!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “Weten en doen is twee. ;-)

 1. Peter J. Hovius

  Beste Hetty,

  Dank maar weer voor je wekelijkse
  inzicht-stukjes. Veelal herkenbaar,
  maar daarom niet minder waardevol!

  vrgr Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *