Waarheid

Ieder mens heeft z’n eigen waarheid.

Ik heb het daar in een eerdere blog wel eens over gehad. De blog die ik ‘Gelijk’ noemde. En dat de WvA er wel voor zorgt dat je je gelijk krijgt omdat je je eigen gelijk creëert. Maar in tegenstelling tot onze individuele waarheden die voor, zoals het woord al zegt, ieder individu persoonlijk gelden, geldt de Universele Waarheid voor iedereen.

Het maakt niet uit of je er in gelooft, het maakt niet uit of je ze erkent, het maakt zelfs niet uit of je weet dat die Universele Wetten bestaan. Ze doen het toch wel en ze gelden zonder uitzondering voor iedereen en altijd. En op de een of andere manier… wij mensen hechten ons natuurlijk aan van alles en nog wat, maar het lijkt er wel eens op of we het meeste gehecht zijn aan onze ‘waarheden’ (overtuigingen?) Alsof we het ‘t meest moeilijk vinden om die in te ruilen voor de waarheid van … een ander. Of voor een andere waarheid.

Maar wat ik het meeste zie bij mijn cliënten, stuk voor stuk, is dat als ze bereid zijn om hun waarheden onder de loep te nemen, ze meer en meer naar hun emoties gaan luisteren en bewust kiezen voor BLIJ zijn, dat ze dan de éne na de andere ‘waarheid’ in willen ruilen voor nieuwe waarheden. Hun eigen waarheden. Waarheden waar ze blij van worden.

Want laten we eerlijk zijn. Als je het dan tóch zelf voor het zeggen hebt, tóch zelf je realiteit creëert, waarom zou je ‘m dan niet zo maken dat ‘ie goed voelt?!

Het is wel handig om je daarbij tegelijk bewust te zijn, dat dat dus voor iedereen geldt en dat iedereen van andere dingen blij wordt. Wat dus kan betekenen dat iemand om je heen een keuze maakt die jij absoluut helemaal niet zou maken en dat dát dan óók helemaal goed is. Andermans zaken (dus ook keuzes) zijn andermans zaken. Jij bepaalt waar je naar kijkt en als je niet blij zou worden van de keus van een ander, kijk dan een andere kant op.

Het omgekeerde kan ook gebeuren. Als jij aan jouw waarheden gaat sleutelen, daardoor anders in je vel gaat zitten, anders met situaties omgaat en andere keuzes maakt, dan zullen er mensen in je omgeving zijn die jouw waarheid niet meer als zodanig herkennen. Dat kan lastig zijn, maar weet dan wel dat alleen het volgen van jouw hart en luisteren naar jouw waarheid je met-je-hele-ziel-en-zaligheid blij maakt.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *