Waarheid of overtuiging?

“Tót het moment, dat we doordringen tot de kern, herkennen we een beperkende overtuiging niet. Tót dat moment zien we het als de waarheid!”
Dit is een uitspraak van Nick Ortner. EFT kanjer en maker van de EFT docu “EFT, try it on everything!”
Ik vind het een enorm krachtige uitspraak. In de beginjaren van mij en EFT, heb ik dagelijks uren ge-eft-d en kwamen er overtuigingen boven waarvan ik geen idee had, dat ik er mee rondliep. En beperkend waren ze!

Maar ja….. ‘doordringen tot de kern,’ hoe kóm je daar dan?

Door de inzichten in de Wet van Aantrekking, gebaseerd op “alles is energie” is dat wat eenvoudiger geworden. Eigenlijk vertellen je emoties je namelijk al of een overtuiging beperkend is of niet: heb je een gedachte en word je daar niét blij van, of voelt die niét goed? Dan is deze beperkend!
Je emoties kun je grofweg in twee categoriën indelen: emoties die goed voelen en emoties die niét goed voelen. De scheidslijn zit ongeveer bij ‘hoop.’ Van daar naar boven is de goeie kant op.
Om dát te kunnen waarnemen is het echter dus weer van belang dat je bij je emoties kunt en dat is voor veel mensen best een ‘dingetje.’

Dat proces van jouw innerlijke Waarheid vervangen voor overtuigingen van anderen begint voor iedereen al heel vroeg in z’n Leven. Papa en mama worden geacht van je te houden, dus hun gedrag naar jou toe, wordt jouw graadmeter. Dat levert in de meeste gevallen karrevrachten aan onjuiste, beperkende overtuigingen op. Maar het verschil tussen jouw waarheid en die overtuigingen én het gegeven dat de meeste van je ouders afkomen, aan wie je loyaal wilt zijn, maakt het lastig om deze én de emoties onder ogen te zien. Diep van binnen wil het kind in jou nog steeds de liefde van je ouders. Dat dénk je althans. Er is maar één liefde waar je écht niet zonder kunt: de liefde voor jezelf!

Dus…. weet of denk jij dat jij met waarheden leeft die geen positief effect hebben op je lLeven en funstioneren? Krijg je ervaringen op je pad waar je liever vrij van bent? Heb je overtuigingen die je eens onder de loep zou willen nemen? Uit je comfort zône willen stappen om je Leven een andere richting te geven?

Ik kan je niets beters en in mijn beleving effectievers adviseren, dan dat je een EFT coach zoekt. Iemand die bij jou past en voor jou goed voelt. Laat jezelf verrassen en ervaar hoe veel lichter je je kunt voelen als je wat van die ‘waarheden’ verruilt voor overtuigingen die wél bij jou passen en waar je bewust voor kiest. Gewoon omdat ze voor jou goed voelen!

Eén gedachte op “Waarheid of overtuiging?

  1. Mathilde

    Hoi Hetty,

    Bedankt voor het delen van je blog! het gaat precies over de grens waar het lastig word. Je bent je zo bewust van je waarheid als waarheid, dat je je niet eens kan realiseren dat je erdoor beperkt wordt. Dat het ook anders kan. Iedereen is gevoelig in de relatie die zij/hij als kind heeft tot haar/zijn ouders.

    Ontspannen groet,
    Mathilde Bosker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *