Waar word jij blij van?

Een paar weken geleden ging één van de buizen van mijn versterker kapot. Daardoor was muziek luisteren even niet mogelijk.

Het interessante daarvan was, dat ik er wéér eens heel duidelijk mee geconfronteerd werd, hóe belangrijk muziek en goed geluid voor mij is. Toen ik de nieuwe buizen binnen had en de muziek weer door m’n huis klonk, werd ik daar nóg blijer van dan al die jaren daarvoor. Even iets niet hebben heeft dus een voordeel.

Deze ervaring stemde me ook weer tot nadenken: als ik me eens niet helemaal “je van Het” voel, wat heb ik dan tot m’n beschikking om m’n stemming / humeur  in korte tijd een goeie boost te geven? Muziek dus. En koken. Jaren geleden noemde ik dat m’n ‘therapie’. Als ik me niet lekker voel, dan is de keuken in gaan en uitgebreid aan het kokkerellen slaan, het beste medicijn om weer helemaal blij te worden.
Een fllnke wandeling met de hond, als het weer meewerkt, doet het ook altijd goed.

Al weer een tijd geleden had ik nog een hele leuke, die ik bij meerdere mensen geintroduceerd had en nu weer in het heel klein, nieuw leven ingeblazen heb: “goed-nieuws-mails.”
Positieve ervaringen, leuke momenten, ontmoetingen, (inter)acties, noem maar op, in een mailtje zetten en delen met iemand die mee wil genieten en ook zijn/haar blijmakende ervaringen wil delen. Het leuke is dat dan de aandacht op al het positieve dat geweest is, weer extra aandacht krijgt en daardoor al meer wordt, terwijl de Wet van Aantrekking meer in je Leven brengt van datgene wat je aandacht geeft. En het werkt als een tierelier heb ik gemerkt.

Wil jij meer positieve ervaringen in je Leven? Dan is bovenstaande tip misschien wel de makkelijkste om uit te voeren. Neem de positieve ervaringen die je al hebt en deel die met iemand die je dierbaar is en die ook in is voor meer positiefs.

Gedeelde vreugd is dubbele vreugd, toch?!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *