Voeding versus vulling

Inmiddels maak ik al even reclame met “Afvallen zonder lijnen.” Er hangt zelfs een A4tje in m’n auto en uiteraard krijg ik daar regelmatig reactie op. “Hoe doe je dat dan???? Afvallen zonder lijnen???” “Nou, dan ga je kijken wat het is dat je weg eet, of niet voelen wilt.”

Meestal neemt de interesse dan nét zo snel af, als dat hij opkwam.

De mensen waarbij de interesse wél blijft (je zou kunnen zeggen, wier trilling dichtbij genoeg is, dat ze de rest kunnen horen) en die er aan willen werken, daarbij zie je de eetpatronen veranderen naarmate de lading van de weggestopte emoties wegvalt als deze naar de oppervlakte komen, erkend en losgelaten kunnen worden.

Net als alles in het Leven gaat ook dat in golfbewegingen. Je kunt 20 jaar verslaafd zijn aan chocolade, na een EFT sessie er totaal geen behoefte meer aan hebben, maar als er dan weer nieuwe emoties boven komen drijven, dan grijp je toch weer naar die vertrouwde chocola. Naarmate  het proces vordert, zullen die tussenpozen langer worden. Naarmate je blijer wordt met jezelf, liefdevoller wordt naar jezelf en meer en meer jeZelf en het Leven in al haar facetten accepteert en ervan kunt genieten, zul je meer en meer ook je lichaam gaan waarderen en koesteren. Daar steeds beter voor willen zorgen en dan dus uit vrije wil meer en meer kiezen voor voeding boven vulling.

Je zult jeZelf verbazen en daarvan genieten.

Het dichtstbij dat ik het heb kunnen meemaken was bij mijn dochter. Met maar een paar EFT sessies en een goede voetreflexzonebehandeling is het haar gelukt om in twee etappes zo’n 14 kilo af te vallen. Nou scheelt het dat dat was tussen haar 15 en 17e jaar. Haar weggestopte emoties zaten nog niet zo diep en waren dus ook redelijk makkelijk naar boven te halen, nog even los van het feit dat het natuurlijk mijn kind is en ik haar dus iedere dag meemaak en waarneem wat er in haar Leven gebeurt.

Maar tóch…. de verrassing in haar stem toen ze naar me riep: “toch gek, hè mam, dat ik water nu zelfs lékker vind.” En haar vragen om meer en meer fruit, terwijl ze op school voor rauwkost ging in plaats van snacks en snoep. Zonder druk, zonder moeite. Gewoon omdat ze zich weer goed voelde over zichzelf en er niets meer te ‘vullen’ was.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *