Tweede sessie.

Ilona zit nog nauwelijks op de bank. Geen slankelijn club meer, ook al zit het “wat mag en wat niet mag” nog in haar achterhoofd. Ze geniet van echte boter, trakteert zichzelf iedere avond op een bakje échte vla en pakt lekker chilisaus als ze er zin in heeft. Ze heeft de hele maand geen chocola meer op. Haar levenslange verslaving, dus dat is best opmerkelijk te noemen. Ze heeft zélfs een chocoladecake weggegooid. Hij was niet lekker, maar voorheen zou dat haar niet hebben weerhouden om ‘m toch te verorberen.

Het is mijn ervaring dat als iemand zo’n proces aangaat, de Wet van Aantrekking enorm meewerkt, dus tussen twee sessies in gebeurt er altijd van alles wat de leidraad is voor de volgende sessie.
Mijn insteek is het om uit hetgene dat gebeurt, te filteren wat de WvA bewust wil maken.

Ilona heeft wekelijks contact met haar vader en deze bestookt haar eindeloos, zonder ophouden, over haar gewicht. Niet zo vreemd, want dat dat gewicht haar enorm dwarszit, is duidelijk, dus kan het niet anders dan dat de omgeving haar daarin de spiegel voorhoudt en wie kan dat beter doen, je beter raken, dan een dierbare. We EFT-en op de boosheid, die later toeneemt tot ‘pislink’ zijn, gevolgd door het verdriet dat ze eigenlijk geen vader heeft gehad aan haar vader. Altijd alleen maar kritiek en commentaar. Van wie zou ze het geleerd hebben om zó kritisch te zijn naar zichzelf? Na een paar rondjes EFT is er van deze emoties niets meer te bespeuren. 
Omdat die zelfkritiek (veelal hardop via haar vader) haar trilling bepaalt, heeft ze uiteraard daar de perfecte partner bij gevonden. WvA maakt geen uitzonderingen en je krijgt eindeloos signalen op welke fronten je trilling aandacht behoeft. Gelukkig is Ilona zich dat zelf al bewust en erkent ze dat ze daarin van haar partner veel over zichzelf te weten kan komen. Toch is het heel moeilijk voor te stellen, dat hoe-jij-je-voelt, mede bepaalt hoe een ander zich gedraagt naar je toe. Maar aan de andere kant: als dit klopt dan komt het bewijs vanzelf. Al zou haar partner anders wíllen, door haar onbewuste patroon, kán hij alleen maar dat laten zien, dat matcht met die trilling in haar, dus….. heeft ze ook bij hem het gevoel dat hij haar minder waard vindt dan zichzelf. Daar komt nog eens bij dat ze elkaar goed aanvullen: zij zit in de emoties en bij haar gevoel, terwijl hij alles vanuit zijn hoofd/verstand benadert. En voor iemand die intelligent en rationeel is, is niets makkelijker dan om iemand die emotioneel en onzeker is, met woorden de mond te snoeren. Ook daar weer de spiegel van WvA. Ook hier een paar rondjes met affirmaties en in de komende weken gaat Ilona daar zelf thuis mee verder.
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *