Transportmiddel

Is er iets lastiger dan communicatie? Kennen we het niet allemaal dat we in een gesprek iets zeggen en de ander iets heel anders hoort?

Ik zeg dan vaak dat woorden eigenlijk niets anders zijn dan het transportmiddel van de werkelijke boodschap. Die boodschap is trilling. Energie. En of de ander je boodschap kan ontvangen, hangt af van diens trilling. Als deze niet op z’n minst in de buurt is van jouw trilling, dan kun je net zo goed een gesprek voeren met de muur… een plant…. noem maar op.

“Words don’t teach” oftewel “je kunt niets leren van woorden.”


Ik kan uit m’n eigen Leven misschien wel honderden voorbeelden bedenken, maar een aantal jaren geleden kwam het toch pas écht binnen op een manier dat ik nu kan zeggen dat dat inzicht deel van mij is. Iemand die toch al even in mijn Leven is, zei iets over mij, waaruit ik kon opmaken dat die persoon veel van wat ik van mezelf gedeeld had, niet had ontvangen. Juist door het verschil in diens beleving en de mijne, had het zo’n schokeffect op mij. Weer zo’n ‘cadeautje van het Universum’ waar ik zóóó blij mee ben.

Handig om je bewust te zijn. Jij bent verantwoordelijk voor de verzending van wat je zeggen wilt, maar die ander is verantwoordelijk voor de ontvangst. Als jij iets zeggen wilt, zeg het dan gewoon. Vanuit je hart, met een positieve intentie. Hoe die ander het hoort, dat kun je nooit voorzien. Hoeft ook niet. Dat wordt allemaal geregeld door de Wet van Aantrekking.

Dat geldt uiteraard overigens niet alleen voor wat je zegt. Als ik denk aan alle social media, marketing, reclame, meestal vanuit onwetendheid van de Universele Wetten. Wié wat leest, zelfs wát die persoon leest (welke woorden er gezien worden) hoé dat gelezen wordt en geïnterpreteerd…… allemaal Wet van Aantrekking.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *