Taal

Toen ik ooit tijdens een dyslexie counseling heel enthousiast tegen m’n cliëntje(11) riep, dat ik “iets met taal” heb, reageerde hij: “ik heb ook iets met taal …….. moeite!” Geniaal vond ik dat antwoord en ik vertel dat dan ook regelmatig.

Maar los van dat ik “iets met taal” heb, heb ik in de loop der jaren ook iets geleerd óver taal. Of beter gezegd taal-gebruik. Ik ontdekte bij mezelf dat mijn taalgebruik veranderde naarmate ik me meer bewust werd van mezelf en ik dus veranderde. Woorden die ik lang gebruikt had, werden vervangen door nieuwe woorden.

Dat is ook de reden dat ik me bewust werd dat wát iemand zegt, hóe iemand dat zegt en dus ook welke woorden daarbij gebruikt worden, héél veel vertelt over die persoon.

Nu ik met behulp van de Wet van Aantrekking steeds meer kan voelen dat alles eigenlijk trilling is (zoals Einstein lang geleden ontdekte dat Alles energie is -en iedere energie een eigen trilling heeft), ervaar ik dus ook dat woorden trilling hebben.

Het heeft dus om meerdere redenen zin om bewust je woorden te kiezen. Nog even los van het gegeven dat bewust naar je eigen taalgebruik luisteren, je heel veel kan vertellen over jezelf.  

De Japanse Masaru Emoto heeft dat zo mooi laten zien met zijn foto’s van ijskristallen en het verschil dat woorden daarop kunnen maken.

Maar spreek maar eens woorden uit met een ‘positieve’ betekenis en met een ‘negatieve’ betekenis en voel het verschil.

Zo is het ook met namen.

Vijf jaar geleden belde ik mijn zoon op om ‘m te laten weten dat we een hondje hadden. Eigenlijk ben ik een ‘grote-honden-mens’ en nog nooit in mijn leven had ik de behoefte gehad aan een klein hondje, en dan ook nog dit ras. Dus toen ik Niels vertelde dat het een fox-terriër was, riep hij uiterst verbaasd uit: “nu ga jij zeker bewijzen dat fox-terriërs ook rustig kunnen zijn!” “Nou, om die reden heb ik haar Douce (Frans voor ‘zacht/lief) genoemd. En het heeft gewerkt. Het zal niet alleen haar naam zijn, maar dan nog…ze is de rust zelve en een liever hondje kun je je niet wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *