Overtuiging!

Wat is dat eigenlijk? Eén van de definities op het internet zegt: “iets dat je zeker weet.” Als ik dat lees, voel ik gelijk de behoefte om dat wat te verzachten: iets wat je op enig moment zeker dénkt te weten.
In de afgelopen jaren, sinds ik aan het ‘spelen’ ben met wat de Wet van Aantrekking allemaal voor moois toe kan voegen aan mijn Leven en dat in combinatie met héél veel EFT, heb ik al aan zó ontelbaar veel overtuigingen gewerkt. Overtuigingen die ik me bewust was. Overtuigingen naar boven gehaald waarvan ik niet eens wist dat ik er mee rondliep. Deze aan de tand gevoeld, indien gewenst overboord gegooid en ingeruild voor overtuigingen waar ik wéll wat aan heb. Daardoor moet ik glimlachen om die eerste definitie.
Als ik me dan een beeld probeer te vormen van AL die verschillende overtuigingen die er kunnen bestaan over één onderwerp, dan zou ik zeggen: een beter bewijs dat we allemaal onze eigen realiteit creëren, kun je eigenlijk niet hebben.
Maar ja, da’s mijn overtuiging. En nét als iedereen heb ook ik gelijk. Dat creëer ik, ook net als iedereen.
Het mooiste van dit alles vind ik is, dat deze overtuiging me zo veel geluk heeft opgeleverd. En ik heb wel eens de uitdrukking gehoord -en gebruik deze ook wel eens- “wil je gelijk of wil je geluk?”
Met gelijk heb ik niet zoveel maar gelúk? Nooit genoeg en nimmer zat.
Ieder van ons loopt met zo veel overtuigingen rond, waar we van huis uit mee grootgegroeid zijn of die we met hele volksstammen delen, dat het haast niet mogelijk lijkt dat het anders zou kunnen. En toch…. Ik kan niet anders zeggen, dan dat alles mogelijk is. Afhankelijk van onze bereidheid om overtuigingen onder de loep te nemen en in te ruilen, als we het gevoel hebben dat dat in ons belang zou kunnen zijn.
Klinkt simpel, maar vergt absoluut doorzettingsvermogen. Hoe “negatief” een overtuiging ook kan zijn. Hij is wél vertrouwd, dus voelt veilig. Deze vervangen voor iets nieuws zal vaak van je vragen dat je dat vertrouwde pad verlaat. Iets gaat doen waardoor ook om je heen dingen kunnen gaan veranderen. Het zal dus angsten triggeren en de bereidheid vragen om die te erkennen zodat je ze los kunt laten. Maar je vertrouwen in jeZelf, in wie je bent, zal daardoor toenemen en dat is altijd winst.
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *