Onvoorwaardelijk

Zonder voorwaarden.

Een woord dat vaak (meestal?) gebruikt wordt in combinatie met ‘houden van’.

Maar hoe onvoorwaardelijk is dat dan? Op welke momenten komt het er op aan? Wanneer doorstaat het houden van de ‘test’ van onvoorwaardelijkheid?

Hoe makkelijk is het om te zeggen “ik houd (onvoorwaardelijk) van je” als die ander in zijn/haar gedrag doet wat jouw ‘goedkeuring’ weg kan dragen. Wat overeenkomt met jouw normen/waarden en overtuigingen. Pas als die ander keuzes maakt, die haaks staan op jouw keuzes. Of keuzes die ‘in strijd zijn’ met gemaakte afspraken. Of ideëen of overtuigingen krijgt die je niet deelt? Of…. dat je zélf oude, vertrouwde overtuigingen vervangt door nieuwe, waardoor jij anders in het Leven komt te staan dan jouw omgeving? Dan krijgt ‘onvoorwaardelijk’ ineens diepere betekenis.

Toen een aantal jaren geleden EFT en de Wet van Aantrekking vrijwel tegelijkertijd in mijn Leven kwamen, veranderde er in korte tijd zó veel in mij. En omdat die WvA 100% van de tijd werkt, ontkwam ik er niet aan dat er om mij heen ook veranderingen plaatsvonden. Relaties veranderden. Dierbaren waarvan ik het voorheen nooit had kunnen bedenken, verdwenen toch een soort van uit mijn Leven. Niet omdat ik niet meer van ze houd, maar omdat we niet meer ‘matchen’. We zitten in een andere trilling. Mensen met wie ik ooit alles kon delen, daar kan ik nu geen gesprek meer mee voeren. Ik snap het. Ik weet dat het een gevolg is van mijn proces. En de enige reden dat het ok is, is omdat ik in dat proces alleen maar gelukkiger ben geworden en dat voor mij het enige is dat telt. Maar ik ben ook mens genoeg om dat gevolg jammer te vinden.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *