‘Normaal’ en HSP? Of LSP en ‘normaal’?

Inmiddels is HSP al weer een tijd een vertrouwd ‘label.’
Wat ik in artikelen over HSP dan tegenkom is, dat hooggevoelige personen zich moeten leren beschermen tegen de energie van buitenaf. Ook ik ben daar als HSP lang zo mee omgegaan.

Tótdat ik in aanraking kwam met die Universele ‘Wet van Aantrekking.’
Alles wat van gelijke trilling is, komt bij elkaar.
Jaren daarvoor was ik me al bewust geworden, dat ik mezelf afstemde op de energiën van de mensen om mij heen (waar ik vervolgens heel veel last van had), omdat ik onbewust wilde weten wie die mensen om mij heen waren, zodat ik mij eventueel kon afschermen voor ‘gevaar’. Wat dat dan ook wezen mocht. Dat was toendertijd mijn interpretatie.

Inzicht in die Wet van Aantrekking, gewoon je reinste fysica, echter, maakte mij bewust dat ik geen last had van de energiën van ánderen, waar ik mij voor moest beschermen. Die energie van anderen, bracht diezelfde energie die ook in mij zat en waar ik me niet bewust van was, in beweging! Ik ging mee’trillen.’
Toen werd het andere koek! Het was even slikken, maar het mooie van deze bewustwording was, dat ik nu niet meer afhankelijk was van die anderen. Ik hoefde ook niet meer mezelf te ‘beschermen’ voor wat buiten mij was. ALLES buiten mij is een spiegel van wat IN mij is!
De oplossing was ‘simpel’: als ik mijn energiefrequentie verhoogde, dan zou ik mee gaan trillen met andere mensen, die ook in een hogere frequentie zaten.
Ik moest daarvoor bewuster worden van de emoties die in mij zaten. ‘Negatieve’ emoties loslaten (en daar had ik natuurlijk EFT voor), zodat meer positievere emoties in mij de overhand konden krijgen.

Wat de impact daarvan is geweest, is niet in woorden uit te drukken. Alleen als je zelf die keus maakt, kun je ervaren wat ik bedoel.

De reden dat veel mensen dat label HSP krijgen is m.i. omdat in toenemende mate het omgaan met emoties moeilijker lijkt te worden.

Ik zou zeggen dat een HSP eigenlijk de standaard zou kunnen zijn (is?;-)): iemand die in contact is met zijn emoties. Door de algemeen geaccepteerde visie daarop legt die HSP dan weliswaar de oorzaak buiten zichzelf, maar die ‘last van de omgeving’ is weer niks anders dan ‘cadeautjes van het Universum’ om te weten waar hij staat ten opzichte van de eigen energie.

En wat als ‘normaal’ wordt gezien, zijn juist de mensen die hun emoties met succes hebben weggestopt. LSP dus. Laag sensitieve personen. De mensen met de maagzweren, de allergiën, whiplashes en burn-outs, emotionele uitbarstingen, om nog maar te zwijgen van de overijverige ego’s. Ik geef toe dat dat tegenwoordig gezien wordt als ‘normaal,’ juist omdat we dat meer zien dan mensen die in harmonie zijn met hun emoties, maar als je dan toch kunt kiezen, is dat dan het ‘normaal’ waar je voor wilt gaan?

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

1 gedachte op “‘Normaal’ en HSP? Of LSP en ‘normaal’?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *