Mind over matter

Deze week kreeg ik een héél leuk cadeautje over de Wet van Aantrekking, vond ik.

Ik ging met mijn naaimachine naar de winkel. Die naaimachine heb ik gebruikt gekocht, toen ik zwanger was van mijn oudste zoon, ruim 31 jaar geleden. Er moest van alles en nog wat genaaid worden voor de baby en de babykamer.

Vorige week moest mijn dochter voor haar opleiding een tas ontwerpen en maken, met diezelfde naaimachine. Althans, dat was de bedoeling. Terwijl ze (we) daar mee bezig was (waren), kwamen er geluiden uit die naaimachine die mij zeer deden.

Ik heb een geschiedenis met die naaimachine. KILOMETERS heb ik daar op afgelegd en wat er allemaal op geproduceerd is, is te veel om op te noemen. En dan is het maar een ding, maar het is MIJN ding en ik houd van dat ding. Al is het alleen maar om de honderden uren die ik er achter gezeten heb en die we ‘samengewerkt’ hebben.

Ik heb ‘m ook echt, vanuit mijn hart, altijd de hemel in geprezen, ben er trots op geweest, want altijd deed ‘ie alles wat ik van ‘m vroeg. En ik héb wat van ‘m gevraagd. Zó veel dikke lagen, dikke stof heeft ‘ie zich door heen geploegd en ik heb het altijd met bewondering gade geslagen.

Ik koester m’n naaimachine dus, dat moge duidelijk zijn.

Maar nu kon het niet meer. Er moest naar gekeken worden en gerepareerd worden. Via uiterst betrouwbare bron, kwam ik bij dé naaimachinewinkel in Veghel terecht.

Toen ik m’n verhaal deed, werd de specialist erbij gehaald, gezien de hoge leeftijd van mijn naaimachine (zo’n 45 jaar werd mij verteld).

Die vertelt me dat als het mogelijk was geweest om te repareren hij daar de voorkeur aan had gegeven, maar dat de onderdelen zijn al lang niet meer te krijgen zijn. Mijn naaimachine had al zo’n 25 jaar geleden op de schroothoop terecht moeten komen. Als ik het pérsé wil, dan kan hij deze voor 100en euro’s repareren, maar dát en dát en dát staat allemaal op het punt om het te begeven en ik krijg garantie tot aan de deur. Hij wil dat allemaal doen als ik dat wil, maar raadt het me niet aan

Eigenlijk kan hij niet geloven dat ik nog 20 jaar nadat de (kunststof!!!) onderdelen het al hadden moeten begeven, nog zo intensief met mijn naaimachine door heb kunnen werken en dan ook nog zonder onderhoud, want om eerlijk te zijn vertrouwde ik mijn machine niet aan vreemde handen toe, dus zolang hij het deed, bleef ie bij mij.

“Wet van Aantrekking,” zeg ik dan. “Ja, jaaaaa, dat zal wel,” krijg ik als reactie terug. “Ja, inderdaad,” reageer ik weer, terwijl m’n vriendin die er bij is, bijna stikt van het ingehouden lachen. Zij weet waar ik het over heb.

Maar ik ben hartstikke serieus! “Wet van Aantrekking.” Alles is energie, dus ook mijn naaimachine en ik weet hoe ik mijn naaimachine altijd heb overladen met positieve energie. Hoe intens blij ik er altijd mee was en dit kreeg ik er voor terug!

Vandaag heb ik dus, met een beetje weemoed, maar vooral heel veel blijdschap en trots, afscheid genomen van mijn naaimachine en dit tijdperk van 31 jaar afgesloten.

Ik heb begrepen dat de oude naaimachine waarmee ik ‘m vervangen heb, kwalitatief zó goed is, dat ik ‘m in m’n testament kan zetten. En trouwens….. ik heb er ook nog eens 3 jaar garantie op gekregen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *