Loslaten

Het hele Leven is verandering, dat zien we overal en daar kunnen we de logica van inzien. Maar op het moment dat het gaat om verandering van binnen, in jezelf, waardoor je trilling verandert, dan is er geen ontkomen aan of de buitenkant (je omgeving) verandert mee. En dát is andere koek.
We groeien als kind (meestal) op in een gezin, krijgen normen en waarden mee, overtuigingen en verwachtingen, hebben meestal aan verwachtingen leren voldoen en zo is een vaak redelijk duidelijk Levenspad uitgezet.
En in ieder van ons, meer of minder diffuus, zit dat verlangen naar eigenheid, vrijheid, zelfbeschikking, onze eígen weg gaan.
 
Op momenten van ontspanning, je-goed-voelen, loslaten, of misschien zelfs opgeven (ik weet het niet meer) kan de Wet van Aantrekking dingen in je Leven brengen die dáármee matchen. Die niet persé overeenkomen met dat voor-uitgestippelde pad, maar met wie je wérkelijk bent. Gebeurtenissen, ontmoetingen, interacties. Dan wordt dat weggestopte verlangen geraakt. Gewekt misschien zelfs. Als je dan de gelegenheid aangrijpt, kan er veel veranderen. De normen en waarden, overtuigingen en verwachtingen worden onder de loep genomen en wat niet goed voelt voor jou, kun je loslaten. Beetje bij beetje word je dan meer jeZelf. Allemaal van binnen.
Maar…… dat gaat niet ongemerkt voorbij aan de omgeving. Je zit lekkerder in je vel, wordt onafhankelijker, zelfzuchtiger (al kan het zijn dat de omgeving dat ‘egoïstisch” noemt), reageert anders en maakt meer en meer keuzes waar jíj blij van wordt.
 
Wat er eigenlijk gebeurt is dus dat jouw trilling verandert en als de trilling van mensen in je omgeving niet meeverandert dan kan dat ongemakkelijk voelen. Het matcht niet meer. Het gaat niet meer vanzelf. Wat eerst vertrouwd en normaal was, zie je nu door een andere bril.
Wat dan maar al te vaak gebeurt is, dat je je aandacht weer op die omgeving vestigt. En dan veelal op het “ik ben nu hier en jij zit nog daar (waar ik eerst ook zat).” Dan wil je dat de omgeving meeverandert en hoe meer je dat wilt, des te kleiner is de kans. Simpelweg omdat je focus dan ligt op wat je niet wilt.
 
Jij hebt jouw weg, jij bent verantwoordelijk voor jouw keuzes en jij kunt er voor kiezen om van die ander(en) te zien wat jij wilt. Als jij focust op wat je wilt zien, dan brengt de Wet van Aantrekking meer van die ervaringen je Leven in. Als je je verwachtingen loslaat en je focus vóór alles richt op hoe jij je wilt VOELEN, dan kun je die ander(en) laten ZIJN, zoals je jezelf laat ZIJN. Jij bent volkomen onafhankelijk van wiens toestemming dan ook, zoals ook niemand jouw toestemming nodig heeft voor wat dan ook. En wat dan echt niet meer matcht met jouw trilling, trilt door de WvA je Leven uit.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *