Leven in harmonie met de Universele Wetten

Soms hoor ik mensen well eens zeggen, dat ze in overeenstemming leven met de Wet van Aantrekking. Dé Universele Wet der Wetten.
Dat klinkt heel mooi, maar je kunt het vergelijken met de opmerking “ik leef in overeenstemming met de Wet van de Zwaartekracht.” Je zult wel moéten! Die Universele wet is er en je hebt geen keus. Dus… we Leven allemáál in harmonie met de Universele Wetten. En of dat ook harmonieus voelt, hangt af van de mate waarin we daar bewust keuzes in maken.

Zo is het dus ook met die Wet van Aantrekking. Zij werkt 100% van de tijd en aan de ervaringen die jij jouw Leven binnenhaalt, kun je zo ongeveer afmeten in welke mate je die Wet dóórhebt, jouw aandeel erin erkent en haar vóór JeZelf inzet.
Het is makkelijk en voelt goed om jezelf een pluim te geven, als je positieve ervaringen hebt. Maar ál te vaak zie ik om me heen, dat als er sprake is van ‘negatieve’ ervaringen, diezelfde Wet van Aantrekking ontkend wordt en het ineens door “dié ander” komt.
Helaas pindakaas.

En dat terwijl die ‘negatieve’ ervaring niets anders is dan een ‘cadeautje van het Universum’ om jou te laten weten, dat je focus niet ligt waar je deze hebben wilt. Of dat je met negatieve emoties rondloopt, waar je je niet van bewust bent of die je niet wilt erkennen, die jouw frequentie bepalen en daarmee in overeenstemming zijnde ervaringen naar je toe brengen. Kan heel erg balen zijn, maar je kúnt er iets mee. Tenminste…. als je bereid bent om je verantwoording te nemen. Een ander de schuld geven brengt je namelijk nergens. Houdt het ‘negatieve’ alleen maar in stand.

Hoe kun je het anders ontdekken als die Wet van Aantrekking daar niet 100% consequent in is?
Dat is wat ik in januari weer mocht ervaren met mijn rug (blog 8-1-14). En het is prachtig om de afgelopen maanden te ervaren wat voor seintjes m’n rug me geeft. Door ontmoetingen, gesprekken, massage. Het gaat steeds beter en terwijl m’n rug eigenlijk m’n hele Leven m’n zwakke plek is geweest, weet ik nu al dat dat bijna verleden tijd is.
Komende tijd verwen ik mezelf met quality tijd met mensen met wiens interactie ik alle oude rommel (onbewuste overtuigingen, negatieve verwachtingen) op kan ruimen, die nog in m’n rug zit.
Daardoor zal ik alleen maar nóg meer en nóg bewuster die Wet van Aantrekking vóór mij kunnen laten werken. Zal het nóg harmonieuzer worden.

Lijkt jou dat iets voor jou? Je kúnt het!!!

5 gedachten over “Leven in harmonie met de Universele Wetten

 1. Saartje van Breda

  Weer zoveel herkenning! Leuk om te lezen! En mijn rug? Die hoeft niet meer zo vaak te roepen voor ik luister…..
  Die wet van aantrekking weten te sturen is echt leuk…….ik ben het ook aan het ervaren….
  Succes geniet van de interactie van de mensen die je helpen…..en van jezelf.

  liefs Saar
  ps ik ben benieuwd wanneer wij elkaar eens tegen het lijf lopen….

  1. Hetty van der Well Bericht auteur

   Dankjewel Saar! Gaat vast lukken.
   En van dat tegen het lijf lopen…. zou zomaar kunnen dat dat al heeft plaatsgevonden, maar dat we toen niet wisten wie die ander was. Toch?
   We kunnen het natuurlijk een keer bewust sturen. 😉

 2. Anita Eeltink

  Mooi Blog Hetty!

  Ik gebruik ook altijd de vergelijking met zwaartekracht 🙂 En hoe meer ik naar mijn gevoel leer luisteren, hoe meer Wonderen er gebeuren!

  Groetjes, Anita Eeltink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *