Je hebt gelijk!

Het heeft even geduurd, maar inmiddels kom ik uit voor hoe ik de dingen beleef. En meestal ook met verve. Dat levert nog wel eens reacties op. “Nou, jij klinkt wél overtuigd, lijkt haast wel een religie. Ben jij er dan zo zéker van dat je gelijk hebt?!”

Gelijk heb ik, mijn gelijk. En dat geldt voor iedereen. Dat is het leuke van de Wet van Aantrekking. Iedereen heeft altijd gelijk. Daar zorg je zelf wel voor. De Wet van Aantrekking brengt je Leven in wat matcht met jouw trilling, met jouw overtuigingen en verwachtingen.

Onlangs reageerde ik op weer zo’n opmerking met “maar wil je gelijk? Of wil je geluk?”

Zoals vaak, heb ik daarover een beetje gesudderd en toen kwam er boven drijven dat ik een veel leukere vraag kan stellen: “als je dan tóch gelijk hebt, wáár wil je dan gelijk in hebben?”

Wil je gelijk dat het gevaarlijk is buiten? Dat het barst van de criminaliteit? Dat je te lijden hebt onder de recessie? Dat je partner een egoïst(e) is? Dat je kinderen je het bloed onder je nagels vandaan halen? Dat je geboren bent voor het ongeluk? En ga zo maar verder.

Of……… wil je gelijk dat het Leven mooi is. Dat er iedere minuut van de dag wel iets is waar je van kunt genieten. Dat je van iedereen die je tegenkomt de schoonheid in kunt zien. Dat je weet dat ieder mens, op ieder moment, het beste doet met wat hij/zij in huis heeft. Dat ALLES altijd goed is.

Daar ligt namelijk je keus.

Als je gewend bent om de negatieve kant van het Leven te zien, dan is er wat bewust focussen voor nodig om jezelf de andere kant op te trainen, maar m.i. is het ABSOLUUT de moeite waard en het leuke is, dan heb je gelijk én geluk!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *