Ilona’s vierde sessie

Lang leve de frustratie. Dan is er weer wat om mee aan de slag te gaan. En gelukkig ook dat ALLES waarover je gefrustreerd bent over een ander, z’n oorsprong vindt in jezelf, want dat betekent dat je het 100% op kunt lossen. Op die ander heb je geen directe invloed (ik ‘zeg’ expres directe want m.b.v. WvA kun je heel veel positieve invloed hebben op een ander), dus als hij/zij de sleutel van jouw emoties was, dan had je pas een echt probleem.
Ilona had weer een indirecte confrontatie met haar vader. Indirect want hij ‘stond’ op het antwoordapparaat. Gelukkig maar! Voor beiden! En de frustratie vierde hoogtij.
Vanwege een sterfgeval zou hij naar Nederland komen en dan automatisch ook naar haar. Hij had haar iets gevraagd. Het hoefde niet, maar hij zou het wel leuk vinden. En haar haren stonden overeind, want dat deed hij nou altijd! Het klonk vriendelijk, maar hij bedoelde altijd iets heel anders!!! Wet van Aantrekking. Je krijgt wat je verwacht. Zij kan van haar vader alleen maar het gedrag zien waar ze op afgestemd is en de goeie man kan de beste bedoelingen hebben, zij zal ze niet kunnen ontvangen.
“alhoewel mijn ervaring met Karel zodanig is, dat mijn overtuiging dat ik het niet goed genoeg kan doen direct de kop opsteekt, accepteer…. “
Doordat de emotionele lading nu verschuift is er ineens ruimte om het anders te zien. Dat is zo waanzinnig met EFT. Zodra van een situatie de negatieve emotie afgehaald wordt, kan de persoon direct bij z’n eigen wijsheid en komt het in-zicht (per slot van rekening heb je dan naar binnen gekeken in jezelf) vanzelf boven. Het was er altijd al, maar werd overschaduwd door de negativiteit.
En er speelde nog iets anders:
“Alhoewel ik liever chocola pak, dan voelen dat ik het NOOIT goed genoeg kan doen bij Karel en het me frustreert dat ik dat belangrijker vind dan doen wat voor MIJ goed voelt, accepteer…….”
Ondertussen vragen jullie je wellicht af hoe het nu gaat met het gewicht, het afvallen, want dat was per slot van rekening de aanleiding voor deze sessies. Vandaar even een ‘sprongetje’ naar het NU. Alles wat er gebeurt, heeft met het gewicht te maken, maar inmiddels is Ilona al weer een paar maanden zwanger en dat heeft daar meestal ook invloed op, dus….
In het begin gingen er kilo’s af, ondanks (of misschien juist door) het loslaten van het lijnen, maar omdat er door het EFT-en zowel in haarzelf als in haar relatie enorm veel in beweging kwam, heeft ze zichzelf de ruimte gegund (kon ook niet anders) om haar oude eet- en snoeppatroon te laten voor wat het was, als alles even te veel werd.
Maar NU is alles anders. Ilona heeft het keerpunt bereikt, dus nu kan ze BEWUST kiezen voor voeden boven vullen en zwanger of niet…..ze valt af!! Het hoe en waarom komt later.
Vaak is een verslaving niet alleen. Onderdruk je je emoties met het ene middel dan zijn er vaak ook nog andere manieren waarmee je jezelf afleidt. Voor Ilona is dat kopen. Gekscherend zegt ze  dat ze niet ‘een gat in haar hand heeft, maar geen handen’. Als ze iets leuks ziet, dan ‘móét’ ze het hebben. Al EFT-end komen we bij haar ouders uit. “Een kind luistert niet naar wat de ouders zeggen, maar kijken naar wat deze doen en herhalen dat,” zeg ik vaak. Zo kom je aan veel van je overtuigingen over jezelf.
Ilona voelt ineens dat ze haar moeders overtuiging dat zij de mooie dingen van het Leven niet waard is, heeft overgenomen. En ook dat haar vader dat er met woorden nog eens extra inwreef.
Dit was heftig, ze werd er even –letterlijk- misselijk van, maar het ruimde ook enorm op. En het werd duidelijk dat ze dat ook compenseerde met kopen.
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *