Ilona’s proces, derde sessie

Als je aan zo’n proces begint, dan doe je dat meestal omdat je je beter wilt voelen. Met EFT lukt dat vaak vrij snel. Maar in het Leven gaat alles in golfbewegingen. Je zit een tijd bovenin de golf en onvermijdelijk komt er een moment dat je weer naar beneden gaat. Hoe lang je daar blijft hangen en hoe je dat ervaart, heeft voor een belangrijk deel te maken met je bereidheid om die beweging te accepteren. Daar komt nog bij, dat in zo’n proces van alles en nog wat geraakt wordt, geheeld wordt en daardoor weer plaatsgemaakt wordt voor dieper liggende emoties, m.a.w. maak jezelf niet wijs dat het één opgaande lijn is. Bereidheid en focus zijn nodig.
Zo ook bij Ilona. De vorige keer gewerkt aan de nimmer aflatende kritiek van haar vader. Dit patroon herhaalt zich ook in haar relatie, dus dat werd ook geraakt en op dit moment ziet ze alles wat daar mis aan is enorm uitvergroot. Gevolg: de relatie is naatje en Ilona voelt zich down en chagrijnig.
Ze heeft het meeste moeite met het gebrek aan communicatie en het kleineren.
Enkele van de affirmaties, om je een idee te geven van het proces van vandaag:
* alhoewel het me ontzettend frustreert dat ik weet, dat ik iets van Joris te leren heb maar niet helder krijg wat en hoe, accepteer ik mezelf innig en volledig.
* alhoewel ik heel verdrietig ben dat m’n leven met Joris zo anders is dan ik me had voorgesteld, accepteer ….
* alhoewel ik het heel moeilijk vind om van mezelf te accepteren dat ik eigenlijk geen zin heb om m’n lessen te leren, accepteer….  Ik gá het doorbreken, want ik wil blij (een blije moeder) zijn.
* alhoewel ik me schuldig voel dat mijn kind dit allemaal meekrijgt, accepteer…. (na een rondje EFT en dit gevoel van meerdere gezichtspunten bekijken, is hier niets meer van over!).
Allemaal affirmaties met flink wat lading en emoties, maar gelukkig kan daar met behulp van EFT snel verandering in gebracht worden.
Als Ilona zich bevrijd en opgeruimd voelt en weer zin heeft in het vervolg, dan stoppen we de sessie. Zoals ik meestal doe, krijgt ze nog enkele affirmaties mee waar ze thuis zelf mee aan het werk kan om het proces in beweging te houden én…..(wat ik heel belangrijk vind) zodat ze zelf verantwoording kan nemen over haar proces en daar Zelfvertrouwen door kan opbouwen.
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *