Ilona. Je trilling bepaalt wat je ziet.

Inmiddels is er al weer aardig wat tijd verstreken tussen de vorige blog (11 april jl) van Ilona en nu. De baby is er al even, alles gaat lekker, maar er komen ook weer oude patronen boven.

Vóór de bevalling hebben we nog 2 sessies gehad. Héle bijzondere, dus die wil ik jullie, als lezer, niet onthouden.

Zoals wij over het algemeen de ‘realiteit’ beleven, gaan we ervan uit dat als meerdere mensen in één huis wonen, dat ze dan allemaal hetzelfde zien en beleven (overigens werkt dat ook zo buitenshuis, in de wereld dus).

De 9e sessie is een goed voorbeeld dat bovenstaande veronderstelling niet klopt. Wat je wel of niet kunt zien, hangt af van waar je zit met je trilling. Ik heb dat zelf een aantal jaren geleden in mijn eigen leven meegemaakt en om eerlijk te zijn, vond ik dat best bizar.

Doordat Ilona zo in zichzelf aan het ‘opruimen’ is en zich dat bij haar ook vertaalt in letterlijk opruimen, heeft ze een levenslang ideaal kunnen realiseren: haar huis is van boven tot onder helemaal tiptop in orde! Schoon en opgeruimd. Weken lekker intensief daar aan gewerkt met spontane vriendinnenhulp (WvA!). Zelfs de kinderkamers geverfd en opnieuw ingericht. Kortom, het betere werk.

Joris is er echter zó van overtuigd dat Ilona niet kan poetsen, dat hij in hetzelfde huis rondloopt en alleen maar loopt te mopperen over alle rommel en dat hij moet gaan opruimen.

Twee mensen in hetzelfde huis en dat van Ilona is schoon en aan kant en in Joris’ huis is het een zootje. Als je niet snapt hoe het werkt met die trilling is dat toch best bizar.

Ilona wordt enorm geraakt door die kritiek. Ze werkt zich uit de naad, hoogzwanger en wel en hij ziet het niet.

Wet van Aantrekking: ze wil zijn waardering omdat haar eigen waardering NIET genoeg is en dus krijgt ze zijn waardering NIET.

Daar hebben we een affirmatie op gemaakt en dan kan Ilona er vanuit haar hart voor kiezen dat haar eigen waardering en genieten voor haar wél genoeg is.

Bovenstaande situatie is wellicht moeilijk te bevatten, maar dit voorbeeld zal je bekender voorkomen en is eigenlijk hetzelfde. Je bent iets kwijt. Je bent er zeker van dat je het daar hebt neergelegd, je zoekt en je zoekt en je vindt het niet. Snapt er niks van is onmogelijk maar toch waar. Een tijdje later, als de druk er vanaf is en je bezig bent met iets héél anders, loop je langs die plek en wat ligt daar…… precies, dat ding dat je kwijt was.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *