Iedere dag kerst!

Het is weer “die tijd van het jaar.” Als ik kijk naar de folders die binnen vallen en de winkels, dan lijkt het meer te gaan om “vreten op aarde,” maar gelukkig zijn er nog meer dan genoeg mensen die de kerst’spirit’ in zich hebben en uitdragen.

“Vrede op aarde.” En nét als bij alle andere stellingen, heeft ook hierbij vrijwel ieder mens een ander beeld. Voor veel mensen lijkt het het mooist haalbare. Volgens sommige mensen is het ook haalbaar. Dan zijn er alleen wel veel mensen die veel dingen heel anders ‘moeten’ doen. En volgens mij hebben we daar een puntje.

Om te beginnen zijn er al die verschillende ideeën over wat ‘vrede’ is. Die gezichtspunten krijg je al niet op één lijn. Voor wie dat zou willen.
Maar als je het nou eens omdraait?! Als je er nou eens voor gaat om vrede te hebben mét al die verschillen. Als je accepteert dát juist iedereen iets anders wil en dat, nét als jij, iedereen mag gáán voor wat hij wil. Jij kunt je vast ook wel een situatie voor de geest halen, waarin jij verschrikkelijk graag iets wilde, wat je niet kreeg omdat iemand anders er een stokje voor stak. Dat voelde niét goed. Daar had jij eigenlijk geen vrede mee. Jij gunt jou dat je krijgt wat je wilt. Kun je dat een ander ook gunnen?
Is dat niet juist wat het Leven zo waard maakt om geleefd te worden?
Dan heb je het eerste stukje vrede al binnen.
En je hebt nog veel meer mogelijkheden!

We leven in een wereld / maatschappij, die lijkt te floreren op kommer en kwel, rampspoed en ellende. Kijk naar de media, sla de krant maar open en de negativiteit overspoelt je. In jou roept dat allerhande emoties op waar je niet blij van wordt. Maar jij bent altijd nog degene die dat programma aanzet en die krant openslaat. Je zou een stuk selectiever kunnen zijn met wat je aan informatie opzoekt en binnen laat komen. De wereld blijft ook draaien als jij niet weet wat er allemaal aan onaangename zaken spelen. Je zou eens kunnen gaan kijken wat er allemaal aan pósitieve dingen spelen in de wereld.

Jij zou je een stuk beter voelen. Daardoor zou je meer positieve energie hebben om op je eigen Leven los te laten. En daar is dan die immer consequente Wet van Aantrekking. Die reageert altijd op jouw energie, die weer voor een groot deel bepaald wordt door jouw interpretatie van wat je waarneemt. En zo lever jij op een eenvoudige manier jouw aandeel aan meer “vrede op aarde.”

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *