“I see you”

Voor mij de allermooiste woorden die ooit in een film gezegd zijn. In Avatar.
Woorden die het verschil aangeven in naar iemand kijken en iemand wérkelijk ZIEN! En dan niet eens de mens zien, maar het wezen dat in die mens woont. Ook als die mens zelf dat niet zou kunnen zien. Dát kan nog well eens een uitdaging zijn, is mijn ervaring. 😉

Vóór ik op die eerder genoemde cruise ging, had ik me voorgenomen, dat ik mijn spontane zelf helemaal de ruimte zou geven. En dan vooral in interactie met iedereen die ik tegen zou komen.
En, wauw, is dát gelukt! En, nog meer wauw, wat wás het bijzonder.

Voor mij bijzonder omdat ik natuurlijk op een schip zat met zo’n 4000 mensen, gasten en personeel, voor wie ik een vreemde was. Geen voorinformatie, geen voorgeschiedenis maar iedereen voor elkaar helemaal blanco. Dus kon er alleen maar pure reactie zijn op wie ik op dat moment was. Kon ik alleen maar, overigens net als altijd, gedrag ontlokken aan een ander, dat matchte met waar ik op focuste. Oók als dat was op wat ik NIET wilde.
Gelukkig lukte het me de meeste tijd om zelfzuchtig te zien wat ik wilde zien aan moois in de mensen en situaties om me heen.
Ik kan het iedereen aanbevelen.
Wie kent niet de uitdrukking ”je ogen zijn de spiegels van je ziel.”

In eerste instantie deed ik dat zonder er bij na te denken. Gewoon omdat ik zo blij was. Maar de blije gezichten en reacties die ik terugkreeg maakten indruk op me. Doordat ik van mezelf even een toeschouwer maakte, kon ik voelen dat die reacties ontstonden omdat ik iedereen récht in de ogen keek. Ieder moment voor positieve communicatie, hoe klein ook, benutte. Die anderen voelden zich stuk voor stuk gezien, konden mijn waardering voelen en ‘moesten’ wel in die positieve energie meegaan. Tenzij…. ze zelf in een hele andere energie zaten. Dan waren ze zo weg. En ook dat is helemaal goed.

Velen van ons weten dat positieve aandacht werkt. Maar hoe makkelijk is het niet om op een soort van automatische piloot door je dagen te gaan?
Ik kan de keren niet tellen, dat ik de afgelopen weken tegen mezelf heb gezegd “wauw, Hetty, dit is echt helemaal te gek, waarom heb je dat in je leven van alledag niet méér gedaan? Het was niet omdat je het niet wist!”
Dit is weer extra goed binnengekomen en ik vertrouw erop dat ik het iedere dag bewuster toe zal passen. De éne keer meer dan de andere en ook dat is altijd helemaal goed!

Spreekt mijn blog je aan? Neem dan eens de kans om deze te delen, zodat anderen kunnen meegenieten. Of like m’n facebookpagina.

2 gedachten over ““I see you”

 1. Karin

  Mooi blog weer Hetty.
  Het is natuurlijk veel meer dan de ogen waarmee jij kijkt. Het is vooral de positieve energie die jij uitstraalt (radiating love)
  En verschillende keren heb ik het ZIEN gebeuren.
  Jij gaf mij een keertje het advies om het zelf eens te proberen. Misschien toch maar eens doen 😉
  Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *