HSP

Hoog Sensitief Persoon.

Het zoveelste ‘etiket’. Ik heb nooit zo veel met ‘etiketten’. ADD, ADHD, PDD.Nos en weet ik hoeveel nog meer. Degenen die díe etiketten opgeplakt krijgen vallen m.i. ook vaak onder de categorie HSP. Ik heb voor de zekerheid Wikipedia even gecheckt: een zéér gevoelig persoon.

Dat ben ik ook, ook al zou ik mezelf nooit dat etiketje opplakken.

Doordat ik heel lang, heel veel last had van alles wat ik voelde van de mensen om me heen en natuurlijk de overtuiging heb “alles begint bij jezelf, je creëert je eigen leven,” stelde ik mijzelf jaren geleden een kennelijk hele goeie vraag: “als ik dan voor 100% mijn eigen leven creëer, waarom doe ik het dan mezelf aan, om al die informatie van anderen binnen te laten komen, als ik me daar zo rot door voel.”

En het antwoord kwam zomaar binnenrollen: ik had het nodig om te weten wie ‘die ander’ is, hoe die in elkaar steekt, wat ik ervan kan ‘verwachten’, omdat ik me niet veilig genoeg voelde bij mezelf, waardoor ik het onbewust nodig had om te weten waar potentieel ‘gevaar’ vandaan kon komen.

Het vertelde me dus dat ik me nog niet 100% veilig voelde bij MIJ. Dát was een enorme eye-opener. Werk aan de winkel. Tussen toen (zo’n 10 jaar terug) en nu is er veel veranderd.

Wat op bovenstaand verhaal de meeste impact heeft gehad is het trillingsverhaal van de Wet van Aantrekking. Alleen trillingen die matchen kunnen je Leven binnenkomen.

De afgelopen jaren hebben wat mij betreft dus in het teken gestaan van het verhogen van mijn trilling. En het verschil is gigantisch.

Negativiteit, kommer en kwel, ‘ellende’ van anderen. Het kan me niet meer bereiken. Ik ‘tril’ niet meer mee (tenzij ik natuurlijk zelf weer een moment terugzak. Ik ben ook gewoon maar een mens).

Ook voor een HSP geldt dus hetzelfde als voor iedereen: er kan alleen maar energie ‘binnenkomen’, of correcter geformuleerd, je kunt alleen maar op een anders’ energie MEEtrillen als deze matcht met jouw energie. Gewoon dus een ‘cadeautje van het Universum’ om je te laten weten waar je zit met je trilling en als je daar geen last van wilt hebben, dan weet je wat je te doen staat.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *