Het seintje wordt steeds duidelijker, tótdat je het kunt zien!

Onlangs had ik weer een mooi gesprek met iemand over de Wet van Aantrekking. Die persoon kon er ‘helemaal’ in meegaan. Tot op zekere hoogte….., want er zijn natuurlijk gebeurtenissen die we niet toe willen schrijven aan “eigen verantwoordelijkheid.” Maar al te vaak wordt dan het woord “schuld” erbij gehaald, terwijl “schuld” er helemaal niets mee te maken heeft.

Ze bracht een ervaring ter sprake van een kennis die een verschrikkelijk ongeluk gehad had, met enorme gevolgen. En dat kon in haar geval niets te maken hebben met Wet van Aantrekking want die persoon leefde heel bewust. Waarop ik reageerde: “ik durf er vergif op in te nemen, dat zij al meer dan genoeg signalen heeft gehad vóór dat ongeluk.” Daar hadden zij samen een gesprek over gehad, dus werd mij verteld dat er inderdaad al zes keer eerder iets gebeurd was.

Heel lang geleden, vertelde mijn huisarts me dat ik één stadium verwijderd was van baarmoederhalskanker en dus naar het ziekenhuis moest. Dit was weer zo’n “klap met de hamer”-moment. Doordat het voor mij al lang een gegeven was, dat ziekte niets anders is dan emoties die te lang geen aandacht hebben gehad en hun weg naar het lichaam vinden, kon bij mij een kwartje vallen. Op dat moment wist ik direct om welke pijn het ging. Maar dat niet alleen!
Ik wist ook gelijk dat ik ervoor al meerdere seintjes had gekregen, maar die snapte ik toen niet. Pas deze boodschap deed alles op z’n plek vallen.

Doordat de pijn nu blootgelegd werd, kon ik er mee aan de slag, deze helen en daarmee mijn lichaam.
Ziek zijn kan heel heftig zijn, sommige ziektes voelen ook veel bedreigender dan andere. Wat ook een rol speelt is, dat we geleerd hebben dat de ervaringen van anderen iets met ons te maken hebben en dan wordt het pas echt eng. Want wie kun je geloven en waar kun je op vertrouwen?

Ik, en vele EFT collega’s met mij (en anderen), heb al zo veel bijzondere ervaringen met wat mogelijk is als iemand het vertrouwen met zichzelf en zijn/haar lichaam herstelt en verantwoordelijkheid neemt voor zichzelf. Ik sta nergens meer van te kijken!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *