Het leven is één en al kinderlogica

De afgelopen tijd heb ik weer wat meer met kinderen mogen werken en als ik al geniet van mijn volwassen cliënten, met kinderen werken is helemaal één groot feest.

Simpelweg omdat ze nog zo veel dichter bij hun ware zelf staan. Ze komen weliswaar niet voor niets bij me, maar toch zitten er nog niet zo veel lagen overheen die afgepeld moeten worden en kunnen ze zich, als ze zich veilig voelen, zo veel makkelijker openstellen. Zowel voor zichzelf als voor mij.
Uiteraard vertel ik ook hen over die mooie Wet van Aantrekking, die, als je inzicht krijgt in de werking, zo lekker voor je kan werken. Je kunt ‘m zelfs bewust inzetten.
Eén van die kinderen reageerde met regelmaat met: “dat klinkt allemaal héél logisch.” En dat IS het ook!

Wat nóg mooier is: iedereen heeft er ruimschoots ervaring mee. Hoe vaak mensen niet reageren met “je hebt gelijk! Ik wéét dat het zo werkt.” En dan komen ze zelf met voorbeelden:
“als ik een afspraak heb en ik denk, ze komt niet, dan komt ze ook niet. En als ik ergens naar toe rijd en ik besluit dat ik voor de deur kan parkeren, ook al is het in het centrum, dan kán ik dat ook.”
Ken jij dat? Met je verkeerde been je bed uit stappen, zet de toon voor de hele dag en omgekeerd.

Wat veel mensen zich niet bewust zijn is, dat zoals dat in één facet van het leven werkt, dat het dat in alle facetten doet. Omdat het leven logisch is. Wetmatig.
Als je die logica snapt, kun je deze altijd en overal toepassen. Dan is er geen reden meer voor angst, zorgen, onzekerheid. Want alles is logica. Dat brengt ontspanning.

En wat je niet van jezelf wéét, dat kun je bewust worden door de ervaringen die in je Leven komen. Simpelweg omdat die altijd in overeenstemming zijn met jou. Je bewuste emoties die voel je, dus dat kun je zelf plaatsen, maar je onbewuste emoties, overtuigingen en verwachtingen, die kun je helder krijgen door bewust je ervaringen onder de loep te nemen. En hoe meer je dat doet, hoe logischer alles wordt.
Als je dan naar een jong kind kijkt, dan kun je zien dat dát nog weet, wat jij je weer probeert te herinneren. Kinderlogica dus! 😉

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *