Goeie voornemens

Inmiddels is het nieuwe jaar al weer een paar dagen ‘oud’.

Velen eindigen het voorgaande jaar met de beste voornemens om dingen anders te gaan doen, maar er blijkt toch vaak meer voor nodig dan een voornemen om dat ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren. Als je dan na korte tijd toch weer terugvalt in je oude patroon, wordt het nog een stukje lastiger, want nu ben je stiekem van binnen ook nog eens boos. Boos op jezelf, omdát het niet gelukt is. Boos omdat je de buitenwereld van je voornemen deelgenoot hebt gemaakt en je nu ‘met de billen bloot’ gaat. Misschien zelfs wel boos op mensen om je heen omdat ze het je niet gemakkelijk maken. Dus nu is er niet alleen dat voornemen dat je had, maar ook nog de frustratie van het (weer) mislukken.

Wees wat toleranter naar jezelf toe! Je voornemen geeft aan dat je wilt veranderen, maar onder de oppervlakte kan er iets zitten, waardoor je geremd wordt.

Als je ergens mee wilt stoppen is het misschien een goede zaak om eens te onderzoeken waarom je het deed. Nodig had. Als je overmatig eet/drinkt/snoept/rookt of sport (om er maar een paar te noemen), is het wellicht een idee om eerst te gaan ervaren welke emoties het zijn, die je niet wilt voelen. Of zorg op z’n minst dat je van tevoren een nieuw patroon in gedachten hebt, dat je kunt inzetten om het patroon dat je wilt stoppen te vervangen.

Op www.echtwell.nl vind je een affirmatie die je wellicht kan helpen met het verlagen van drempels, een overtuiging, twijfel enzovoorts.

Je hebt alles in huis om er voor jezelf een prachtjaar van te maken!

Geniet ervan!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *