Gelijk of geluk?

Ik ben een zelfstandig ondernemer, dus 😉 ik ‘sta’ op LinkedIn.

En soms reageer ik wel eens op een ‘discussie.’ Omdat ik dat natuurlijk altijd doe vanuit de werking van de Wet van Aantrekking, valt dat niet bij iedereen even goed. Simpelweg omdat niet iedereen qua trilling (Einstein: alles is energie en iedere energie heeft z’n eigen trilling) dichtbij genoeg is, om die Universele Waarheid te kunnen horen. Dus een verschil in overtuigingen een rol speelt.

Daar kan ik me alles bij voorstellen.

Een overtuiging is niets meer dan een gedachte die je blijft denken. Hoeveel overtuigingen zeult niet ieder van ons mee, waarvan we zouden kunnen constateren, als we ze onder de loep zouden nemen, dat ze ons niet dienen. Dat we niet blij worden als we ze denken. Of dat ze ons in onze mogelijkheden beperken, als je openstaat voor het idee dat je overtuigingen het enige zijn dat instaat tussen jou en wat je wilt.

Wat is dat toch, dat de ene mens zich, koste wat kost, ingraaft in die overtuigingen, terwijl de ander, met meer of minder moeite, bereid is om open te staan, het uit te proberen?

Wat weerhoudt de één en stimuleert de ander?

Gebrek aan ZelfVertrouwen? Angst voor het onbekende? Nog niet moe’gestreden’ genoeg?

Er zijn zó veel mogelijkheden, dat ik het niet zou kunnen zeggen. Ik kan alleen voor mezelf spreken. Voor mij begon het bij willen weten waarom ik voelde wat ik voelde, deed wat ik deed, zei wat ik zei, óf dat alles juist niet. Een onstuitbare honger naar begrijpen. Mij begrijpen. Veel later besefte ik dat het voortkwam uit een verlangen om Vrij te zijn. Wérkelijk MIJ te zijn. En juist doordat ik –zoals het toen voelde met wat ik toen wist- zo vaak op m’n hart getrapt was, dat ik dat niet een ander ‘aan wilde doen,’ wilde ik begrijpen hoe ik dat kon voorkomen.

Dat stimuleerde mij altijd om, als ik iets las wat op mij overkwam als “te mooi om waar te zijn”, het simpelweg uit te testen. Moeilijker is het toch niet? Als het niet blijkt te kloppen, dan ben je daar zo achter en als het wél klopt…nou, dan heb je winst te pakken…. en…. Vrijheid.

En vrijheid, innerlijke vrijheid, daar word je héél gelukkig van. Daar kan m.i. gelijk niet bij in de schaduw staan.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *