Focus

We kennen allemaal momenten of periodes in het Leven dat er iets is, dat we zó graag willen, of  dat er iets of iemand wég is, waar we zó blij en/of gelukkig mee waren, dat het lijkt of er alleen nog maar ‘gemis’ is. De blijdschap is ver te zoeken. 
Dat zijn de momenten dat we het meeste te winnen hebben bij bewust kiezen. Kiezen waar we op focussen. Ik heb genoeg van die momenten gekend, maar nu, met behulp van EFT en de ‘Wet van Aantrekking’ kan ik mezelf daar gelukkig vrij snel weer uit focussen.
Hoe? Door 180 graden de andere kant op te kijken -overigens heb ik eens horen zeggen dat dåt was, wat Jezus bedoelde met “de andere wang toekeren” en dat vond ik wel een hele mooie uitleg-.
Hoe gaat dat dan in zijn werk, dat focussen. Ergens niét aan denken, of ergens niét mee bezig zijn, dat werkt niet, dús…. ga je je bezighouden met iets totaal anders. Er is maar één voorwaarde aan verbonden en dat is dat je er blij van wordt.
Dat kan enorm simpel zijn en tegelijkertijd soms een gigantische uitdaging, die al je aandacht nodig heeft, maar dat is ook de bedoeling en de beloning is er dan ook naar.
Als ergens blij van worden te hoog gegrepen lijkt, ga dan eerst voor afleiding. Films waar je een goed gevoel bij krijgt, een goed boek, een mooie bos bloemen, iemand anders blij maken. Als je van dieren houdt en er een hebt, is het alweer veel eenvoudiger. Ga lekker wandelen met de hond, neem je kat, konijn of cavia op schoot. Hun aaibaarheidsfactor alleen is al reden om blijer te worden. Ga iets doen dat ontspant. Iets koken, bakken, haken of breien of …… jij weet wel wat voor jou werkt.
Als je hoofd overloopt van gedachten of er zitten je emoties in de weg, kijk dan eens op m’n site www.echtwell.nl voor basisinstructies van EFT (Emotional Freedom Techniques) en een aantal affirmaties die daarbij staan. Wellicht is er iets bij dat je raakt of aanspreekt en waar je wat aan hebt.Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

1 gedachte op “Focus

  1. Karin

    Hé Hetty, wat heb je dat weer allemaal mooi verwoord. En ik heb natuurlijk ook van die momenten dat het even tegen zit. En wat bij mij (bijna altijd) helpt is mediteren en leuke muziek opzetten of een lekkere lange wandeling.

    Als ik weet waardoor de negatieve emoties veroorzaakt worden, dan kan ik daarop gaan eft-en. Dat helpt me dan weer bij mezelf te komen. En dan weet ik weer waarom ik op deze aarde ben. Ik ben op deze aarde om gelukkig te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *