EFT werkt niet

Dat was onlangs weer eens een zoekterm waarmee iemand op mijn site terecht kwam.
Jammer, want dat betekent dat iemand openstaat voor EFT, maar dat er geen bevredigend resultaat tegenover stond.

In mijn beleving heeft EFT de potentie om altijd effectief te zijn. Of het dat ook daadwerkelijk is, hangt af van of je wéét wat er speelt waar je op moet eft-en, dús wat je benoemt in de affirmatie die je uitspreekt.
Soms denken we te weten wat ons dwarszit, maar speelt er op een dieper niveau iets heel anders waar we zelf niet bij kunnen.

Zelf werd ik daar tijdens m’n cruise weer eens heel ‘leuk’ mee geconfronteerd. De tweede dag werd ik zeeziek en dat was alles behalve een pretje. Ik heb zelfs verstek moeten laten gaan bij één van de workshops die notabene de enige reden waren voor mij om die reis te maken.
En uiteraard heb ik ge-eft-d! Linksom of rechtsom, hoe ik het ook benoemde, totaal geen resultaat.

Later op de dag bood een medevakantiegangster me aan om m’n voeten even onder handen te nemen met voetreflexologie. Zij vertelde me dat ik niet zeeziek was, maar dat m’n evenwichtsorgaan me parten speelde. Ik wist niet echt wat het voor verschil maakte.
Weer later realiseerde ik me dat het idee om op zo’n groot schip midden op zee te zitten, me een ongemakkelijk gevoel gaf in de periode ervoor. Maar je hebt ‘a’ gezegd, dus ‘b’ en de rest volgt dan vanzelf. Wie weet heeft dat me meer uit m’n evenwicht gebracht dan dat ik zelf in de gaten had.

Een paar dagen daarna, trof ik een mevrouw aan die op haar knieën voor een prullenbak hing. Ook een geval van zeeziekte. 😉 Ik vroeg haar of ze ‘tapping’ kende en of ze het op prijs zou stellen als ik dat bij haar deed. Binnen twee minuten zag ik haar opknappen, stond ze weer op en kon ze verder. Bij haar was het dus wél wat het leek te zijn.

Met andere woorden. Als je EFT-t en je behaalt geen succes, is dat niet omdat EFT niet werkt, maar omdat jij -of degene met wie je EFT-t- (nog) niet het werkelijke pijnpunt boven tafel hebt gekregen. Soms is er een wat langere weg voor nodig en maar al te vaak is juist die weg essentieel als voorbereiding om er te kunnen komen. En dan kan het ook heel veel toevoegen om er iemand bij te halen die niet ‘behept’ is met jouw vermijdingsstrategiën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *