Douce… oftewel, de werking van de Wet van Aantrekking over langere tijd.

Toen ik zoveel jaar geleden besloot mijn eigen praktijk te starten, was mijn 2e gedachte “dan kan ik weer een hond hebben.” Jaren ervoor had ik Devlin, m’n bouvier, die altijd trouw achter de voordeur op me lag te wachten als ik thuis kwam van werk of wat dan ook. Dat voelde nooit goed, dus om die reden heb ik jaren geen hond gehad.

Alleen die gedachte, geen aktie. Mijn inzicht in de werking van de Wet van Aantrekking was nog bij lange na niet wat het nu is, vandaar dat de invloed daarvan me pas veel later duidelijk werd.

17 december 2006 ging ik weer eens naar een goeie bekende om bij te kletsen met thee. Zij fokt al tientalle jaren Fox-terriërs. Daardoor had ik daar geen hekel meer aan, maar veel meer was het ook niet. Op die dag stap ik de trimsalon binnen en wordt mijn blik getrokken naar een hok met een pup erin en wát het was, daar had ik op dat moment geen idee van, maar ze deed me iets. Héél diep van binnen. Om een lang verhaal kort te maken, kwam ik voor thee en een babbel, maar ging ik naar huis met een hond: Douce!

In de loop van die jaren is het me heel duidelijk geworden waarom ze bij mij is, bij mij hoort. Maar dat niet alleen. Wat ik nooit had kunnen voorzien is, dat ze ook zo’n belangrijk onderdeel van mijn werk zou zijn.

De eerste jaren, toen ik nog voornamelijk met kinderen werkte, was het alleen maar heerlijk dat ze zó lief en tolerant is, dat het voor m’n jonge cliënten een feest was om haar zo veel mogelijk uit te laten en met haar te spelen als dat kon. Maar toen mijn werk verschoof van Davis counselings met kinderen naar EFT met meestal volwassenen, werd Douce’ waarde nog duidelijker en groter.

Bij iedere sessie is ze erbij. Meestal ligt ze “voor dood” (woorden van een cliënt) op haar kussen. Maar niet als de emoties te hoog oplopen. Niet eens hoog, maar té hoog en wanneer dat is vertelt zij mij, want dan staat ze op en gaat naast of vóór de cliënt staan, terwijl ze die aankijkt. Meer niet en als de emoties weer zakken, gaat ze terug naar haar kussen en ploft zachtjes weer neer.

En dat niet alleen. Als mensen voor de eerste keer bij mij komen, dan zijn ze toch vaak gespannen, ook al hebben we elkaar al gesproken. Door Douce’ aanblik voel ik die eerste spanning vrijwel onmiddellijk van ze afglijden. Dat scheelt dus ook nog eens tijd (en dus geld), omdat ik dat niet op een andere manier hoef te doen. Om die redenen gaat ze zelfs mee als ik bij opdrachtgevers werk.

Al die kwaliteiten komen overeen met mijn hele grote wens om de processen met mijn cliënten voor hen zo ontspannen mogelijk te laten lopen en echt…… ik had het me niet mooier kunnen wensen. En dat ik een hondje tegen zou komen dat daarin zou voorzien, terwijl ík op dat moment nog niet eens wist welke kant mijn praktijk op zou gaan, dat had ik al helemaal nooit kunnen bevroeden.

En dan heb ik het nog niet eens over wat IK allemaal over de Wet van Aantrekking (en mezelf) heb geleerd door haar… “in samenwerking met” Cesar Milan. Acht seizoenen ‘The Dog Whisperer’ en heel veel oefenen hebben er voor gezorgd dat ze een heel gehoorzaam en blij hondje is geworden, omdat ik geleerd heb een goede roedelleider te zijn. Het leuke is, dat ook Cesar Milan werkt met de WvA. Je krijgt wat je verwacht, de hond reageert op je trilling. Kortom, dat was met grote voorsprong het allerbeste kopje thee, dat ik ooit in mijn Leven gedronken heb!

PS: je kunt haar nu vinden (vrienden worden) op Facebook: Douce van der Well

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *