‘Dood’

Is er een onderwerp beladener?

Is er ook iets in het leven onontkoombaarder???

De misschien wel énige échte zekerheid die we hebben, juist daar rust zo ongeveer het grootste taboe op. En het kán zó anders.

Ik weet nog dat ik een van mijn katten in moest laten slapen toen mijn dochter zo’n 3 jaar oud was. Ik had Dickens mooi in z’n mandje gelegd en samen hebben we op ons gemak een hele dag afscheid van ‘m genomen. Dat was toen zo’n mooi natuurlijk proces. Enkele jaren later bij haar eerste ratje vloeiden er al tranen en bij het 2e ratje brulde ze de dierenartspraktijk bij elkaar.

Een aantal jaar geleden moesten we met haar dierbare konijn in sneltreinvaart naar de dierenarts, maar ging het onderweg ‘mis’: Bonbon stikte in haar armen. Dat was écht heel heftig, wat mij betreft vooral omdat zij hem in haar armen had, dus die strijd naar adem die niet kwam in haar handen voelde. Maar toen hadden we al EFT. In sneltreinvaart de auto aan de kant en tikken. En zo dramatisch als het was, verdween de emotie als sneeuw voor de zon. Daar kwam ze later nog verbaasd op terug, vooral omdat het hele gevoel van verlies ook niet meer terugkwam, dus ze alleen met warmte aan de leuke dingen kon terugdenken.


Mijn ouders hebben ieder op hun eigen bijzondere wijze dit leven (hun lichaam) losgelaten en ik kan alleen maar met warmte en liefde aan hun processen terugdenken.

Als ‘dood’ synoniem is voor ‘einde’, ‘dan houd ik op te bestaan’, ‘afscheid’, ‘verlies’, ‘definitief’, dan zit er genoeg negatieve emotie aan om met alles wat je in huis hebt, vast te willen houden aan het Leven zoals je dat beleeft.

Als je kunt ervaren dat ALLES energie is (Einstein) en dat energie geen einde heeft, dan is dit Leven dat je leeft niets meer dan een ervaring in een lange rij van ervaringen. Soms in een lichaam, dat je aan het einde van z’n houdbaarheidstermijn ‘uittrekt’ en soms als pure energie.

Er zijn genoeg mensen die er ervaring mee hebben, dat hun geliefden die dat lichaam niet meer bewonen, nog zeer aanwezig zijn. Of je dat kunt ervaren hangt voor een deel af van overtuigingen. Of je bereid bent je open te stellen. Hoe dicht je verbonden bent met jezelf. Ook hier is de keus weer aan jou. De Wet van Aantrekking zal je de ervaringen geven die bij jou passen.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *