Delen is vermenigvuldigen

 

papier mensencirkel

Het spreekwoord zegt “gedeelde smart is halve smart” en dat kan zo lijken op het moment dat je een ander deelgenoot maakt van jouw smart. Toch werkt het op de langere termijn niét zo.
Als iets tegenzit, je bent ergens verdrietig om, of voelt je heel rot over iets, dan kan het opluchten als je daar over praat. Maar…… alles wat je aandacht geeft, dat help je in stand te houden.
Dus…… gefrustreerd zijn over je collega die de kantjes eraf loopt en daar uitgebreid over klagen bij je vriendin of een ander, kán even opluchten, maar het uiteindelijke resultaat zal zijn, dat er meer zal komen om je over te frustreren.

Wat een veel gewenster resultaat zal opleveren, is praten over die dingen waar je wél blij van wordt. Dan krijg je dáár meer ervaringen van en zal er dus steeds minder zijn om gefrustreerd over te raken.
Helaas zijn de meesten van ons zo niet geprogrammeerd.
Van heel kleins af aan, wordt de aandacht gevestigd op alles wat ‘men’ niet van ons wil. Alles wat we anders moeten doen. Alles wat anderen niét bevalt aan ons. Dus dat we geneigd zijn om datgene wat we niét willen, onze volle aandacht te geven, is niet zo vreemd.

Dat gedrag ombuigen, gaat meestal niet van de éne op de andere dag.
EFT in daar een uitstekend hulpmiddel bij.
Het bijzondere van EFT is, dat áls je overtuigingen getackeld hebt, verdriet hebt losgelaten, er dan écht heel wezenlijk iets verandert. Dan kan er een nieuwe ‘jij’ ontstaan. Oude patronen zijn doorbroken en vervangen voor nieuwe.
Ik merk dan vaak bij cliënten, dat ze zich niet eens meer kunnen herinneren hoe het was vóór die verandering. Kort erna, zijn ze laaiend enthousiast, maar al weer snel is dat nieuwe de norm.
Het is ook meestal in die eerste enthousiaste periode, dat ze hun ervaringen delen met hun omgeving en zo komen weer nieuwe mensen bij mij.

Toen ik kort geleden een paar EFT masterclasses volgde, kon ik zelf weer eens “aan den lijve” ondervinden hóe waanzinnig het is, om zulke processen te delen met andere mensen. Nóg meer omdat ieders eigen proces heel veel toevoegde, aan de processen van alle anderen in de groep.

Die ervaring wil ik delen.
Als je positieve ervaringen deelt, dán vermenigvuldig je het positieve in jouw leven én in het leven van degene met wie je het deelt. Dat schept een band. Het geeft altijd een goed gevoel om een positieve band met iemand te hebben. Het kan zelfs nóg beter voelen om het contact met iemand uit je omgeving van ‘negatief’ naar positief om te buigen.
We zijn allemaal met elkaar verbonden. Klinkt mooi, maar eigenlijk ook nogal abstract vaag.
Als je in een groep aan de slag gaat met het loslaten van beperkende overtuigingen, negatieve emoties en verwachtingen, dan zal ook jij “aan den lijve” ondervinden hóe nauw je verbonden bent met de mensen om je heen en zullen ál je relaties je alleen maar dierbaarder worden!

En dan wordt het mooie, méér!

Wil je meer weten? http://echtwell.nl/bij-jou-thuis/

Eén gedachte op “Delen is vermenigvuldigen

  1. Hans Warmenhoven

    Erg waar deze ervaring en zelf opgedaan. Zij is te rangschikken onder de positieve overtuigingen, dat dan weer wel.
    Goed voorbeeld Hetty.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *