De weg naar Well-Zijn. Eerste sessie.

De komende tijd mag ik jullie mee laten ‘reizen’ met een cliënte van mij. Inmiddels hebben we samen acht sessies gedaan. Eén keer per maand. Haar weg is zo’n práchtig voorbeeld van wat er allemaal kan, wat een impact EFT daarbij kan hebben en wat een veranderingen er mogelijk zijn, als je bereid bent om er voor te gaan. Als je gedreven bent om te worden wie je WERKELIJK bent. 

Ik vind het iedere keer weer zo speciaal om een aandeel in zo’n proces te mogen hebben en denk dan wel eens “als mensen toch eens mee konden kijken en zouden weten hoe veel ze zelf in de hand hebben……” Om die reden heb ik haar gevraagd of ze het goed vindt. En dat vindt ze dus. Veel van de belemmeringen die mensen weerhouden om vrij te Leven, vertonen overeenkomsten, dus ik kan me voorstellen dat alleen al de herkenning voor lezers verschil kan maken.

Je bent niet alleen. Je bent NOOIT alleen. De enige reden dat je je alleen kunt voelen is, dat de verbinding met jeZelf niet is wat die kan zijn. Wat die hóórt te zijn zelfs!

Ilona kwam afgelopen zomer bij mij omdat ze af wil vallen. Al vrijwel haar hele leven heeft ze te maken met overgewicht en nu was ze er helemaal klaar mee én ze was er klaar voor. Ze had gehoord over mijn dochter, die m.b.v. EFT in korte tijd 12 kilo was kwijtgeraakt, door aan de slag te gaan met de emoties die ze vasthield (in mijn beleving en ervaring heeft overgewicht NOOIT met eten te maken, alhoewel eten er wel een aandeel in kan hebben, maar dan eerder als symptoom, niet als oorzaak). En bij Ilona werd iets geraakt. Ze was net begonnen met lijnen met begeleiding, maar door dat verhaal gebeurde er iets in haar en korte tijd later hadden we een eerste afspraak.

Ik zal eerst iets vertellen over haar achtergrond. Ilona is ergens in de dertig. Ze heeft een oudere broer en had een jonger, dubbel gehandicapt, broertje, dat overleed toen zij 4 jaar was. Kort daarna zijn haar ouders gescheiden en haar vader woont al heel lang in het buitenland. Enkele jaren geleden is haar moeder, met wie ze een stevige band had, vrij plotseling overleden. Ze heeft een man en een dochtertje.

De eerste sessie was gedeeltelijk een kwestie van informatie vergaren om het beginpunt te krijgen. Voor mij om me een beeld te vormen, me af te stemmen op alles wat er is.

Vóór alles luisteren. Wát wordt er gezegd en hoe wordt het gezegd en ook…welke woorden worden er gebruikt, omdat ik inmiddels weet dat mensen vaak precies zeggen wat er is, maar het zelf niet horen.

Ilona’s overgewicht begon na het overlijden van het broertje. Toen kreeg ze ook astma. Ik heb gevraagd over haar eten, welke momenten, wát en waarom. Op de laatste vraag moest ze het antwoord schuldig blijven. Op de vraag wat het voordeel was van dik blijven antwoordde ze “dan hoef ik niet van die bank af te komen.” Wat bleek was, dat ze geen idee had hóe ze van die bank af moest komen. Voor mij voelde het alsof ze als bevroren op die bank zat. Eigenlijk wilde ze best wel, maar kón het gewoon niet.

Mijn ‘huiswerk’ voor haar aan het eind van die sessie was: “vergeet het lijnen. Stop ermee.” Om het maar recht voor z’n raap te zeggen, brak toen bij Ilona de pleures uit. Mijn tweede verzoek was: “eet bewust en eet waar jij heel blij van wordt! Kies voor VOEDING boven vulling!” Ook daar grote paniek: “ik wéét helemaal niet van welk eten ik blij word.” Maar gelijk er achteraan: “daar heb ik een uitdaging.”

Hierbij de affirmatie die ik voor haar gemaakt heb t.a.v. het lijnen en eten:

Alhoewel mijn hele lijf reageerde toen Hetty me adviseerde om te stoppen met lijnen en mezelf de ruimte te geven om te gaan eten waar ik BLIJ van word, wat ik lekker vind en waarmee ik mijn lichaam kan voeden, terwijl ik mijn hele leven mezelf gesaboteerd heb en eten daar de ‘schuld’ van heb gegeven en ik heel erg bang ben dat ik dan de controle zal verliezen en dat de kilo’s er dan weer aan zullen komen, accepteer ik mezelf innig en volledig.

1 de angst door mijn lijf

2 dit vind ik een doodeng idee

3 ik kan dat helemaal niet

4 genieten van eten is verboden voor mij

5 eten maakt dik

6 en ik ben al dik dus genieten is er niet bij voor mij

7 wat zullen de mensen er wel niet van denken

8 ik kan het niet verdragen dat ze me zien genieten van eten

1 maar ik héb voeding nodig

2 en waarom zou ik niet mogen genieten

3 ik wil wel eens weten hoe dat voelt

4 het lijkt me heerlijk

5 als ik dat nou mezelf eens toesta

6 dan kan eten leuk worden

7 en dan hoef ik die pijn niet meer te verdoven

8 ik geef mezelf toestemming om te genieten

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *