De kracht van het nu!

Even een weetje: komende vrijdag plaats ik weer een vervolgblog van Ilona’s proces!!!


Velen kennen het boek van Eckhart Tolle. Ook ik heb het in de kast staan en al zou ik het nu niet herlezen, het blijft een heel waardevol boek.

Als ik ook daar de Wet van Aantrekking op los laat, gaat het weer om Focus!

Focussen in het NU!

De mens is het enige wezen dat het grootste deel van zijn tijd verspilt aan gisteren en/of morgen, teneinde zich daar niet goed over te voelen. En wat levert het op? Gezien het feit dat de WvA reageert op je trilling en die trilling mede bepaald wordt door je gedachten: meer van hetgeen waaraan/over je denkt.

Ik kan me nog goed herinneren, toen ik dat boek al weer heel veel jaren geleden voor het eerst las, dat voor mij een stimulans was om iedere keer als ik mezelf betrapte op gedachten die niet positief voelden, mezelf terug te focussen in het NU en me af te vragen waar ik NU was, heel bewust om me heen te kijken naar waar ik NU was en wat ik NU aan het doen was, hoe dat in het NU voelde en weet je wat ik merkte?! Meestal voelde dat GOED!

Lekker autorijden, lekker koken, voor m’n beesten zorgen, gewoon ontspannen afwassen, weet ik veel wat.

Probeer het maar eens uit, als er allerhande gedachten door je heen gaan. Wat je ‘moet’ doen waar je geen zin in hebt, wat iemand ergens wel of niet van zal vinden, wat iemand je lang geleden aangedaan heeft, hoe rot je je voelt door….. Op IEDER moment heb je de keus om je gedachten af te wenden en naar NU te gaan en je de vraag te stellen hoe het NU met je is en hoe je je voelt bij wat je NU aan het doen bent. Ik acht de kans groot dat het in je NU heel wat beter voelt dan waar je jezelf met je gedachten heenleidde.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *