Controle

Om de controle over je Leven te krijgen (en daarmee bedoel ik: het Leven te creëren wat je wilt), ‘moet’ je de controle loslaten.

Leukerdje hè! Die vraagt vast om wat uitleg.

Mensen die controle uitoefenen doen dat meestal over anderen. Over situaties, over hun emoties, het liefste willen ze ook de emoties van anderen beheersen en ga zo maar door.

Waarom zou dat zijn? Daar zijn vast ontelbare redenen voor op te noemen, maar waar het m.i. in ieder geval op neer komt is, dat vertrouwen ontbreekt.

Vertrouwen in zichzelf (en daar begint alles natuurlijk) en dus ontbreekt het vertrouwen in alles en iedereen.

En dan te bedenken dat de Wet van Aantrekking alles regelt. En of dat in je ‘voordeel’ of in je ‘nadeel’ is bepaal je zelf. Door de controle los te laten en je alleen te focussen op jeZelf. Hoe jij je voelt, wat jij wilt. En dat kan, zeker in het begin, al een flinke klus zijn.

Vooral het loslaten van de controle over je eigen emoties. In plaats daarvan eerlijk gaan voelen, zodat je kunt ontdekken waar je zit met je trilling en vandaar kunt bepalen waar je heen wilt.

En een bevrijding dat dát kan zijn!! Stel je eens voor: je enige verantwoordelijkheid in alle omstandigheden en iedere situatie is je-goed-voelen! Je-goed-voelen en dan….. En dan aktie ondernemen. En dan gesprekken aangaan. En dan ….. maakt niet uit. Maar als je hoe-je-je-voelt je hoogste prioriteit maakt en ieder ander het voor zichzelf uit laat zoeken, dan wordt het Leven een stuk eenvoudiger en… dan kan de Wet van Aantrekking de dingen je Leven binnenbrengen die matchen met iemand die blij is, die gelukkig is en omdat er alleen maar dingen je Leven in komen die matchen, zullen dat dus blij- en gelukkigmakende dingen zijn.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *